KDV düzenlemesi lüks konutu kapsıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lüks konut pazarın yüzde 5'ini geçmiyor

GAYRİMENKUL Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Işık Gökkaya, belirsizlik ortadan kalktığı için mutlu olduklarını belirterek, ?Sektör dernekleri olarak, belli bir limitin üzerindeki konutlarda yüzde 18 KDV'nin uygulanması sunduğumuz teklifte de vardı. Kademelendirme getirmek, lüks konutta yüzde 18 alınması uygun oldu. Lüks konut dediğimiz Türkiye'deki konut üretiminin yüzde 5'ini geçmez. Adaletli vergi alma konusunda bir başlangıç olacak ve ?pahalı konuttan


*Yeni düzenlemeye göre konutta kim ne kadar vergi ödeyecek?


yüzde 1 vergi alınıyor' algısı ortadan kalkacak. Tüketici de bilinçlenecek. Satış ofisine geldiğinde yüzde 18 mi 8 mi KDV ödeyeceğim diye soruyorlardı. Şimdi ne oranda KDV ödeyeceğini bilecek? diye konuştu.

KDV DÜZENLEMESİNİN TAM METNİ

MADDE 7- 24/12/2007 tarihli ve 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararın 1 inci maddesine aşağıdaki (6) numaralı fıkra eklenmiştir.

"(6) (I) sayılı listenin 11 inci sırasında yer alan net alanı 150 m2,ye kadar konutlardan; 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamındaki büyükşehirlerde (16/5/2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında rezerv yapı alanı ve riskli alan olarak belirlenen yerler ile riskli yapıların bulunduğu yerler hariç), lüks veya birinci sınıf inşaat olarak yapılan ve ruhsatın sonradan revize edilip inşaat kalitesinin yükseltilmesi hali de dahil olmak üzere, yapı ruhsatının alındığı tarihte, üzerine yapıldığı arsanın 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 29 uncu maddesine istinaden tespit edilen arsa birim m2 vergi değeri;

a) Beşyüz Türk Lirası ile bin Türk Lirası (bin Türk Lirası hariç) arasında olan konutların tesliminde bu maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde belirtilen vergi oranı, (Yüzde 8)

b) Bin Türk Lirası ve üzerinde olan konutların tesliminde bu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen vergi oranı, (Yüzde 18)

uygulanır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber