Eski Belediye başkanı'nın 'bu kadar da olmaz' dedirten açıklaması...

Haber Giriş : 07 Kasım 2005 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millet memlekete havan topu sokuyor, oğlum silah sokmuş çok mu!

Mardin Belediye eski Başkanı Abdülkadir Tutaşı, oğlunun Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez'i vurduğu silahı sinemaya nasıl soktuğu sorusuna bu yanıtı verdi

Eski Mardin Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, oğlunun Mardin Milletvekili Bölünmez'e yaptığı silahlı saldırıya en çok kendisinin üzüldüğünü belirterek şunları anlatt:

"2002'deki genel seçimde bağımsız aday oldu, ona bütün gücümle destek verdim. Ancak yerel seçimde o bana bırakın destek olmayı köstek oldu. AKP'ye yaranabilmek için bu partinin adayının seçim çalışmalarında 2 milyon dolar harcadı. Aramızda husumet oluştu. Seçim günü sandık başında kavga ettik. Çevredekiler araya girdi ve bizi ayırdı. Daha sonra bir daha görüşmedik. Olayda kasıt yok. Eşim, kızım ve oğlum sinemaya gidiyor. Bu kişi de 400 kişilik salonda ne hikmetse gidip yanlarına oturuyor ve eşime sinkaflı hakaret ediyor. Hakaretini sürdürünce de oğlum yanındaki ruhsatsız silahıyla ateş ediyor. Ailemden 20 dakika sonra salona giriyor ve onları görmesine rağmen hemen yanına oturuyor. Bu baştan tahriktir."

Geleneğimiz böyle!

"Oğlunuz ruhsatsız silahı sinemaya nasıl soktu?" şeklindeki soru üzerine Abdülkadir Tutaşı "Millet havan topu sokuyor memlekete ya! Oğlum silah sokmuş, çok mu?" yanıtını verdi. Belediye başkanlığı döneminde bölgede HADEP'li olmayan tek belediye başkanının kendisi olduğunu hatırlatan Tutaşı, şöyle devam etti:

"Bu dönemde iki kez bombalı saldırıya uğradım. Devlet yanıma koruma polisi verdi. Bunların hepsi devletin kayıtlarında var. Bu saldırılardan sonra bütün yakınlarım kendini korumak zorundaydı. Zaman zaman oğlum da bu çerçevede silah taşımak zorunda kalmıştır. Zaten bizim bölgenin geleneklerinde de bu var."

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber