6 Ocak 2013'ten önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 06 Ocak 2013 00:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 6-11 Ocak tarihleri arasındaki Gabon, Nijer ve Senegal'i kapsayan Afrika turu kapsamında, İstanbul'dan Gabon'a hareket edecek.

- Erdoğan'a, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan eşlik edecek.

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Libya temasları kapsamında Petrol ve Doğalgaz Bakanı Abdulbari el-Arusi, Elektrik ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Ali Muhammed Muhayrik ve Enerji İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Avad el-Barasi ile görüşecek. (Libya)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Swiss Otel'de düzenlenecek Büyükelçiler Toplantısı'nda ''Türkiye'nin Kültür Politikaları'' konulu bir sunum yapacak, Efes Kongre Merkezi ve Efes Antik Kenti'ni ziyaret edecek.

4- Basketbol

- Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Galatasaray, Kepez Spor Salonu'nda Fenerbahçe ile karşılaşacak.

- Beko Ligi'nde Aliağa Petkim, Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni konuk edecek.

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; Gabon, Nijer ve Senegal'i kapsayan Afrika turu kapsamında, İstanbul'dan Gabon'a hareket edecek. Erdoğan, hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

POLİTİKA

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Sağlık Turizm Derneği yönetimiyle bir araya gelecek, daha sonra Orhan Gazi Üniversitesi'ni ziyaret ederek üniversite yönetiminden brifing alacak.(14.00-19.30)

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kars'ta. Kılıç, Allahuekber Dağları'ndaki 'Gençlik Şühedanın İzinde' yürüyüşü ile 'Sarıkamış Şehitleri'ni anma törenine katılacak. (09.30-11.30)

DÜNYA

- Talat: Filistin, KKTC'ye örnek teşkil etmiyor (Özel)

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Birleşmiş Milletler (BM)'de gözlemci devlet statüsü kazanan Filistin'in, KKTC'ye örnek teşkil etmediğini söyledi. Talat, "Filistin, BM tarafından yıllardır haklı taraf olarak görülmüştür. Filistin'in gözlemci devlet statüsü kazanmasına sadece ABD karşı çıkmıştır. KKTC ise BM Güvenlik Konseyi tarafından eleştirilen, kınanan ve her türlü ilişkiden men edilen taraftır. Bu nedenle Filistin ile KKTC'yi kıyaslamak mümkün değil." dedi.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 6-11 Ocak tarihleri arasında yapacağı Gabon, Nijer ve Senegal'i kapsayan Afrika turu temasları takip edilecek.

GÜNCEL

- 5. Büyükelçiler Konferansı İzmir'de devam edecek. Konferans kapsamında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla toplantılar düzenlenecek. (09.20 / 20.40)

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 5. Büyükelçiler Konferansı'na katılarak sunum yapacak. (09.30)

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu basın toplantısı düzenleyecek. (12.15)

- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Gaziantep'te. Kamalak, partisince İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek olan 'Ne Patriot Ne Füze' mitinginde konuşma yapacak. (12.30)

- Kürt aydın, şehidin hikâyesini kitabına yazdı sonra ailesini ziyaret etti (Özel)

Diyarbakır'da 20 yıl önce Musa Anter'le birlikte vurulup 'öldü' diye bırakılan Orhan Miroğlu, "Musa Anter Cinayeti" adlı bir kitap yazdı. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 14 Temmuz 2011 yılında şehit düşen Komando Er Gökhan Kaplan'ın hikayesini de kitabına konu edinen Miroğlu, Kaplan'ın anne ve babasıyla bir araya geldi ve kitabını hediye etti.

- Fener Rum Patrikhanesi, Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişini kutlayacak. Patrikhanede düzenlenecek törenin ardından, denizden haç çıkarma yarışması yapılacak. (10.00)

SPOR

- Antalya'da düzenlenen dörtlü turnuvanın ilk maçında Beşiktaş ile Alman temsilci Wolfsbugr karşı karşıya gelecek. (20.00)

- Trabzonsporlu taraftarların şike sürecini iyi yönetmediğini iddia ettikleri Futbol Federasyonu'na tepkileri sürerken, bordo-mavili taraftarlar İstinye'de TFF bunası önünde gösteri yapacak. (15.00)

- Basketbol 1. Ligi'nde haftanın maçlarına devam edilecek.

- Profesyonel lig takımlarının ikinci yarı hazırlıkları ve transfer çalışmaları takip edilecek.

AA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber