Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2003 yılı sonuna kadar sosyal donatı ve altyapılarıyla birlikte 22 bin konutun inşaatını tamamlayacaklarını söyledi.

Haber Giriş : 14 Kasım 2003 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2003 yılı sonuna kadar sosyal donatı ve altyapılarıyla birlikte 22 bin konutun inşaatını tamamlayacaklarını söyledi.

Erdoğan, Rize'de Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yapacağı 372 konutun temel atma törenine katıldı.

Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, sadece konut temeli atmadıklarını, aynı zamanda Türkiye'nin yeniden imarı için çıktıkları yolda bir adım daha ilerlediklerini söyledi.

Attıkları her temel ve yaptıkları her açılışla Türkiye'nin üstündeki kara bulutların biraz daha dağıldığından, yarınların biraz daha aydınlandığından vatandaşların da emin olması gerektiğini ifade eden Erdoğan, ''Eğer bu umut ve heyecanı sizler de benim gibi içinizde hissederseniz o zaman hiç korkmayın, Türkiye'nin hızına hiç kimse yetişemez'' diye konuştu.

Ekonomide olumlu gelişmeler olduğunu ve bu olumlu gelişmelerin devam edeceğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

''Sizler emanetin emin ellerde, ehil kadrolarda olduğunu ve bu emanete asla hıyanet edilmeyeceğini zaten biliyorsunuz. Şundan emin olunuz ki; Türkiye, siyaseti ve ekonomisiyle milletinin hızına uyum sağlayacak bir tazelenme mevsimini yaşamaya başlamıştır. İnşallah sizler en kısa zamanda bu iyileşmeden nasibinizi alacak, insanca bir hayata, çocuklarınızın yüzüne bakmaya çekinmeyeceğiniz bir rahatlığa kavuşacaksınız.''

Başbakan Erdoğan, milletin yaşadığı sıkıntının farkında olduklarını ifade ederek, ''Bugünden çocuklarınıza müjdeyi verin: Onlara, bugüne kadar sahip olduğumuzdan çok daha adil, çok daha kalkınmış, çok daha mutlu bir Türkiye hediye edeceğiz'' dedi.

''Bu topraklardan yetişen, bu yaylaların havasıyla büyüyen, bu dalgaların sesleri arasında hayatı öğrenen bir kardeşiniz olarak bu güzel geleceğe bütün samimiyetimle inanıyorum'' diyen Erdoğan, bugünkü proje gibi birçok projenin hem hükümetin hem yerel yönetimlerin hem de özel sektörün gündeminde olduğunu söyledi.

Hükümet olarak konut üretimi ve planlı kentleşme konusunu çok önemsediklerini kaydeden Erdoğan, 2003 yılı sonuna kadar sosyal donatı ve altyapılarıyla birlikte 22 bin konutun inşaatını tamamlayacaklarını bildirdi.

Erdoğan, 2004 yılı sonuna kadar da 100 bin konut inşa etmeyihedeflediklerini anlattı. Bu önemli projelerin şehirlerin çağdaş bir yapıya kavuşturulması için önemli bir örnek teşkil edeceğini belirten Erdoğan, vatandaşlardan herkesin yararına olan böyle büyük projelere ve iyi niyetli yatırımlara sahip çıkmalarını istedi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da, 372 konutun 2004 yılının Ekim ayında teslim edileceğini söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de katıldığı törende, Başbakan Erdoğan, bakanlar ile butona basarak konutların temelini attı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber