İstanbul'da kar kalınlığı yarım metreye ulaştı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2013 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar kalınlığı yarım metreye ulaştığı bildirildi. Olumsuz hava koşullarıyla mücadele çalışmaları ise aralıksız sürüyor.

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle alarmda olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sabaha kadar kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Sabah saatleri itibariyle bölgesel olarak şiddetini arttıran kar yağışının gün boyu devam etmesi bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kent genelinde ana arterlerde, yapılan çalışmalarla herhangi bir olumsuzluk ve tıkanıklık meydana gelmedi. Köprüler ve bağlantı yollarında rutin sabah trafiği yaşandı. Kış lastiği takmayan taksi, servis araçları bazı noktalarda sıkıntılara neden oldu. Tüm kar temizleme çalışmalarına rağmen, yolda kalan ve hasarlı kaza yapan araçlar önemli ölçüde trafik sıkışıklığına neden oldu.

Dün geceden sabaha kadar bin 956 personel, 735 araç ile yolların kapanmaması için çalışma yapıldı. 18.581 ton tuz ve 297 ton solüsyon kullanıldı. 4.750 ton tuz içe belediyelerine dağıtıldı. Metin Oktay Spor Tesisi'nde 448 evsiz vatandaş, her türlü ihtiyacı karşılanarak misafir ediliyor.

İETT, İSKİ, BEDAŞ, İGDAŞ, İDO yetkilikleri, İBB şirket temsilcileri, ilgili müdürler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürü ve temsilcileri, AKOM'da kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmalarına katılıyor. Bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları ise şöyle:

"Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar: 3-5 santimetre,

Fatih, Eyüp, Kağıthane, Ümraniye, Pendik: 10 santimetre,

Beylikdüzü, Esenyurt: 15 santimetre,

Şile, Başakşehir, Arnavutköy, Kartal ve Sarıyer: 20-30 santimetre,

Çatalca ve Beykoz 40-50 santimetre."

Soğuk hava ve kuvvetli rüzgârında etkisiyle Cuma sabahına kadar gece ve sabah erken saatlerde don ve buzlanma bekleniyor.

Metroda 4'lü vagonlar 8'li vagonlara çıkartılarak sefer aralıkları çalışıyor. Metrobüse 320 ek sefer konuldu. Diğer otobüs hatlarında 880 ek sefer uygulanıyor. Şehir hatları vapurları yoğunluğa göre ek sefer yapacak. İDO kriz masası kurdu. Şehir içi seferler takviye edildi.

İSTANBUL'DA TİPİ ETKİLİ OLUYOR

İstanbul'da zaman zaman tipiye dönen kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor.

Meteorolojinin uyarılarının ardından, İstanbul'da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, bugün de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle kar yağışı zaman zaman tipiye döndü. Sürücüler ve vatandaşlar tipi nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.

TATİLDEN HABERSİZ ÖĞRENCİLER OKULLARIN KAPISINDAN DÖNDÜ

İstanbul'da etkili olan kar yağışı sebebiyle eğitime bir gün ara verildiğinden habersiz olan bazı öğrenciler, kar ve soğuk havaya rağmen geldikleri okul kapısından geri döndü.

İşe giden vatandaşlar da ara yolların karla kaplanması ve buzlanma sebebiyle yolun bir kısmını yürümek zorunda kaldı.

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı bugün de devam ediyor. Yoğun kar yağışı dolayısıyla İstanbul Valiliği eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Kar tatili kararının gece yarısından sonra verilmiş olması sebebiyle bazı öğrenciler durumdan haberden olamadı. Tatil kararından habersiz öğrenciler, çantalarını sırtına alarak okul yoluna düştü. Okulla gelen öğrenciler, tatil kararını öğrenince evlerine geri döndü.

İbrahim Alaettin Gövsa Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Ahmet Can da kar tatilinden habersiz olduğu için okula gelenlerdendi. Ahmet Can, Yatarken Valiliğin tatil kararı vermediğini sabah da bakmasına rağmen tatil haberini görmediğini anlattı.

VATANDAŞLAR ANA YOLLARA KADAR YÜRÜDÜ

İstanbul'un ana yollarında kar sebebiyle ciddi bir sıkıntı yaşanmadı. Ara sokaklarda ise kar ve buzlanma yüzünden araçlar ilerleyemedi. İşlerine gitmek için evinden çıkan vatandaşlar, yolun bir kısmını yürümek zorunda kaldı. Ana yollara çıkan ve toplu taşıma araçların kullanan vatandaşların sorun yaşamadığı görüldü. Kendi araçlarını kullanmak isteyen vatandaşlar ise önce uzun süre aracını temizlemekle uğraştı daha sonra da ara sokaklardan çıkmak için zincir taktı. Ana yola çıkan vatandaşlar araçlarındaki zinciri çıkartarak yoluna devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber