Bursa'da kar yağdı barınma evi doldu taştı

Bursa'da yoğun kar yağışı ile birlikte evsiz ve kimsesiz vatandaşlar Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin barınma evine akın etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2013 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa'da kar yağdı barınma evi doldu taştı

Bursa'da yoğun kar yağışı ile birlikte evsiz ve kimsesiz vatandaşlar Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin barınma evine akın etti. Belediyenin ücret almadan konaklama ve 3 öğün yemek hizmeti verirken, Kaymakamlık da barınma evinde kalanlara 50 liradan 300 liraya kadar aylık yardım yapıyor. Dondurucu soğuk sebebiyle tam kapasiteye ulaşan barınma evinde 165 kişi kalıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kapılarını 20 Kasım'da Ürünlü'de açan barınma evi, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kimsesizlerin akınına uğradı. Her biri parçalanmış hayat hikayesine sahip evsiz ve kimsesiz vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılayan merkezin mevcudu kısa sürede 165'e ulaştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 13 yıldır sürdürdüğü barınma evi hizmeti, dışarıda kalan vatandaşlar için soğuk kış günlerini huzur içinde geçirebilecekleri bir yuva oldu. Barınma evinin konuklarına yemek ve konaklama hizmetinin yanı sıra kıyafet, 24 saat sıcak su, klimalı yatakhanelerde konaklama ve sürekli sağlık kontrolü gibi imkanlarda sunuyor. Nilüfer Kaymakamlığı da barınma evi sakinlerine aylık 50 liradan 300 liraya kadar yardımda bulunuyor.

Barınma evinde kalan yaşlıların hayat hikayeleri ise dikkat çekiyor. 4 dönemdir barınma evinde kaldığını belirten Dursun Yiğit, "Bursa Büyükşehir Belediyesine ne kadar çok teşekkür etsek azdır. Kış aylarında bizleri dışarıda kalmaktan kurtarıyor. 3 ögün yemeğimiz, sıcak suyumuz, sıcak odamız var. Burdan çıktığımda ise el işi ile uğraşıyorum. Azda olsa para kazanıyorum" dedi.

Barınma evinde kalan diğer vatandaşlar ise burada aile ortamının oluştuğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber