'Özür dileriz' tabelası koyup kabloları çalmışlar

İstanbul'da döşenmiş yer altı telefon kablolarını çaldıktan sonra hurda olarak sattıkları ileri sürülen 45 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Ocak 2013 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Özür dileriz' tabelası koyup kabloları çalmışlar

İSTANBUL'da döşenmiş yer altı telefon kablolarını çaldıktan sonra hurda olarak sattıkları ileri sürülen 45 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Polisin 4 aylık takibi sonucu yakalanan şüphelilerden bazılarının kabloları döşeyen taşeron firmalarda daha önceden çalıştıkları öğrenildi. Koydukları “Özür dileriz” tabelaları ve dubalarla trafiği kapatarak hırsızlık yapan şüphelilerin bugüne kadar 1,5 milyon lira değerinde kablo çaldıkları belirlendi. Şebekeyle ilgili 4 kişinin daha önce yakalanarak tutuklandığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran internet ve telefon hizmeti sağlayan bir firma müşterilerinden aldıkları şikayetler üzerine yaptıkları araştırmada internet ve telefon hizmetinde kullanılan yer altı kablolarının çalındığı yönünde şikayette bulundu.

TRAFİĞİ KAPATIP ÇALMIŞLAR

Bu şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince, 4 ay süren teknik ve fiziki takip yapılırken hırsızlıkların meydana geldiği güzergahlardaki güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Görüntülerde 8-10 kişilik gruplar halinde çalışan hırsızların çeşitli firmalara ait güvenlik yelekleri giydikleri, telsiz kullandıkları tespit edildi. Zanlıların kablo hırsızlığı yapacakları yerde önce “Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.” Tabelası ve dubalarla trafiğe kapattıkları daha sonra logar kapaklarını açarak kanallara girdikleri görüldü. Kabloları motorlu testere ile kesen şüphelilerin kablonun bir ucunu kamyona bağladıkları daha sonra kamyonla çekerek kanaldan çıkarttıkları görüldü. Çıkarttıkları kabloları makaralara saran şüphelilerin daha sonra duba ve tabelaları toplayarak olay yerinden ayrıldıkları tespit edildi.

32'SİNİN DAHA ÖNCEDEN POLİSE GELİŞ KAYDI VARMIŞ

Polis yaptığı araştırmada hırsızlığı yapan kişilerin kimliklerini tespit ederek İstanbul Ankara ve Bartın'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda çete lideri olduğu öğrenilen Ş.A. ile kardeşi S.A. ile Murat B.'nin bulunduğu biri kadın 45 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 32'sinin daha önceden polise geliş kayıtları bulunduğu öğrenildi.

1,5 MİLYON LİRALIK KABLO ÇALINMIŞ

Polis yaptığı çalışmada şüphelilerin 31 farklı yerden piyasa değeri toplam 1,5 milyon lira olan fiber optik ve bakır kabloyu çaldıkları ortaya çıktı. Çalınan kabloların hurdacılara satıldığı tespit etti. Şüphelilerden bazılarının kabloları yer altına döşeyen taşeron firmalarda daha önceden çalıştıkları bu sayede kabloların nerelerde bulunduğunu bildikleri belirlendi. Bu kişilerin yer göstermesiyle çete üyelerinin hırsızlıkları yaptıkları öğrenildi.

Polisteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen 45 kişi adliyeye sevk edildi. Öte yandan aynı gruba daha önce yapılan ara operasyonda yakalanan 4 kişinin çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber