Metek projesi Van'da tanıtıldı

Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi (METEK) Projesi, Kariyer ve Tanıtım Günü Toplantısı'nı Van'da yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2013 23:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Metek projesi Van'da tanıtıldı

Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi (METEK) Projesi, Kariyer ve Tanıtım Günü Toplantısı'nı Van'da yaptı.

Mesleki eğitime uygulanabilir, ölçülebilir, sürdürülebilir bir ulusal kalite güvence sistemi getirmenin hedeflendiği proje, Van'ın da aralarında bulunduğu 21 pilot ilde uygulanıyor.

Türkiye ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin 'Kariyer ve Tanıtım Günü' toplantısı Van'da bir otelde düzenlendi.

Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı, AB Türkiye Komisyonu ve METEK Projesi yürütücüleri projeye ilişkin katılımcılara bilgi verirken, iş dünyasından temsilciler de mesleki eğitimden beklentilerine ilişkin görüşlerini aktardı.

Toplantıda ilk olarak söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, gelişmekte olan ülkelerde sağlıklı büyüme ve gelişmenin doğru eğitim politikalarıyla mümkün olduğunu söyledi.

Kına, "Eğitim, nitelikli iş gücü ve sağlıklı istihdam politikaları için elzem olan en önemli güçtür. Van merkezde yer alan 39 okulumuzdan 20'si meslek lisesi olup, Van genelinde toplam öğrencimizin yüzde 54'ü meslek lisesinde okumaktadır. Bu öğrencilerin doğru istihdamını ve onların eğitim sürecinde nitelikli biçimde yetişmelerini sağlamak, bu salonda bulunan herkesin görevidir" diye konuştu.

AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkan Yardımcısı Virve Vimpari ise, hayat boyu öğrenmenin desteklenmesi, kariyer yönetimi ve kişisel hedeflere erişimde yüksek kalitede rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin çok önemli rol oynadığını belirtti.

AB Delegasyonu Eğitim ve Öğretim Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Sektör Yöneticisi Mustafa Balcı da, konuşmasında AB'deki kariyer rehberliği ve danışmanlık bilgi kaynakları ve web siteleri ile AB üyesi ülkelerdeki eğitim fırsatlarına ilişkin bilgi verdi.

Toplantıya Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Grup Başkanı Şennur Çetin, METEK Proje Direktörü Abdülkadir Yıldız ve METEK Takım Lideri David Hardy, meslek liseleri yönetici, öğretmenleri, iş dünyası temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber