Maliye, bu memurları 7 aydır bekletiyor

2012/1 KPSS atamaları neticesinde, ÖSYM tarafından 7 temmuz 2012 tarihinde açıklanan yerleştirme sonuçları ile yerleştirilen 157 hazine avukatı hala atama bekliyor!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ocak 2013 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maliye, bu memurları 7 aydır bekletiyor

MALİYE BAKANLIĞI'NDA ATAMA SKANDALI

BAKANLIK 7 AYDIR HAZİNE AVUKATLARININ ATAMASINI YAPMIYOR

Skandala dönüşen atama sürecinde bu pazartesi 7. aya girildi ve 157 hazine avukatı, Maliye Bakanlığı tarafından mağdur edilmeye devam ediyor.

7 Temmuzda açıklanan yerleştirme sonuçlarından sonra 4 ekim 2012 tarihine kadar ne için beklediğini bile bilmeyen hazine avukatları, 4 ekim tarihinde BAHUM tarafından nihayet atamaya ilişkin belgelerin istenmesi ile atama süreci başlamıştır. 3 ay sebepsiz yere bekleyen avukatlar, atama sürecinin başlamasıyla işlerin hızlanacağını düşünüp, bir an önce göreve başlama hevesine kapılmışlar ancak hevesleri kursaklarında kalmıştır.

2012/1 KPSS atamalarıyla Maliye Bakanlığı'nın yanı sıra diğer bakanlıklar ve kamu kurumları da kamu avukatı kadroları açmış, Maliye Bakanlığı dışındaki bakanlık ve kurumları tercih edenler ağustos ayından itibaren görev başı yaparak maaşlarını almışlardır. Hatta 2012/2 KPSS kasım ayı atamaları ile tercih yapan ve kamu avukatı olarak kurumlara yerleşen adaylar bile bu ayın başı itibariyle iş başı yapmaya başlamışlardır.

Tek suçları Maliye Bakanlığı kadrosu seçmek olan 157 Hazine Avukatının mağduriyeti her geçen gün katlanarak artmaktadır. Sitemizde daha önce 2 defa habere konu olan adayların, bugüne kadar bakanlığa yaptıkları yazılı ve sözlü başvurulardan bir netice alınmamış hatta TBMM'de adayların durumu soru önergesine konu olmuştur. Bariz ve açık bir şekilde atamaları geciken adayların durumu Maliye Bakanı tarafından ne yazık ki öyle görülmüyor. Soru önergesine verdiği cevapta herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığı söylenmiş. Peki sayın Bakan 7 aydır bekleme nedir?

Diğer bakanlıklar ve kurumların tüm işlemleri 1 ay içerisinde bitirip adayları görevlerine başlatmasına rağmen Maliye Bakanlığı'nın iş bilmezliği artık sabır taşını çatlatmıştır. Atama yönetmeliğine aykırı bir şekilde 7 aydır atama işlemleri devam ediyor. Oysa atama yönetmeliğinin 25. maddesinin 5. fıkrasının son cümlesi; "Adayların atama işlemleri, atama başvuru formunda belirtilen bilgilerin teyidi sürecinin tamamlanması beklenmeksizin devam ettirilir." hükmünü içermektedir. Buna rağmen Maliye Bakanlığı'nın 7 aydır ne iş yaptığını hiç kimse bilmemektedir.

Son 3 aydır ise güvenlik soruşturması saçmalığı ile geçiştirilmiştir. Yazılıdan sonra sözlü mülakatları olan Hakim ve Savcıların bile mülakat dahil göreve başlamaları 3 ayı geçmezken, Maliye Bakanlığı'nın ne yaptığı merak edilmektedir.

Adayların bakanlık memurlarından öğrendiğine göre artık güvenlik soruşturma evrakları bakanlığa dönmüş, atamaya ilişkin Sayın Bakan ve diğer bakanlık yetkililerinin imza aşaması sürecine gelinmiştir. 7 aydır bekleyen adayların zaten yeterince mağdur oldular. Şimdi ise bu mağduriyetlerinin göz önünde bulundurulup en azından imza sürecinin kısa sürmesini ve bir an önce görevlerine başlamayı bekliyorlar.

Çağrımız Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'e; 7 aydır bekleyen adayların mağduriyeti bir an önce giderilmeli ve görevlerinin başına geçmesi için son aşama olan imza aşaması ivedilikle halledilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber