İstanbul'da kar kalınlığı 60 cm'ye ulaştı

İstanbul Valiliği, kar yağışının bugün de etkisini artırarak devam edeceğini belirterek vatandaşları uyardı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ocak 2013 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilikten yapılan açıklamada, "Meteoroloji yetkililerince; yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul İlinde devam eden kar yağışının Çarşamba günü de etkisini daha yoğun hissettirerek süreceği tahmin edilmektedir. Don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, tedbir amacıyla, anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 09 Ocak Çarşamba günü de ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamileler de idari izinli sayılacaklardır." denildi.

İstanbul'da Kar Kalınlığı 60 Cm'ye Ulaştı

Açıklamada karla mücadele çalışmalarının 908 araç ve iş makinesi, 2 bin 266 personel yapıldığı belirtildi. Kar kalınlığı Çatalca ve Beykoz'un yüksek kesimlerinde 45-60 cm olarak ölçüldü.

Açıklamada "İstanbul genelinde ana arterlerde yapılan çalışmalar nedeniyle herhangi bir olumsuzluk ve tıkanıklık meydana gelmedi. Perşembe geceleri gökyüzünün de açmasıyla (ayaz) kuvvetli don ve buzlanma görülecek" denildi

Bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları ise şöyle belirtildi:

-Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar: 8-12 cm,

-Fatih, Eyüp, Pendik: 12-15 cm,

-Beylikdüzü, Ümraniye, Esenyurt, Kağıthane: 18-25 cm,

-Şile, Başakşehir, Arnavutköy, Kartal ve Sarıyer'in yüksek kesimlerinde: 35-45 cm,

-Çatalca ve Beykoz'un yüksek kesimlerinde: 45-60 cm

İstanbul'a buzlanma uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yarın için kentte kuvvetli don ve buzlanma uyarısı yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışının sabaha karşı etkisini kaybetmeye başladığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin sabaha kadar kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptığı belirtilen açıklamada, ''İstanbul genelinde ana arterlerde yapılan çalışmalar nedeniyle herhangi bir olumsuzluk ve tıkanıklık meydana gelmedi. Perşembe gecesi gökyüzünün de açmasıyla kuvvetli don ve buzlanma görülecek'' denildi.

İDO'dan sefer iptalleri

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin bazı seferleri hava muhalefeti dolayısıyla yapılamıyor.

İDO yetkililerinden alınan bilgiye göre, saat 07.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü ile Yenikapı-Bursa ve Bursa-Yenikapi hızlı feribot seferleri hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Saat 08.00'deki Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferi de aynı gerekçeyle iptal edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber