Süreci sabote eden şok suikast...

İmralı ile MİT görüşmesiyle yeniden yeşeren barış umutlarına karşı birileri tetiği çekti! Paris'te PKK ofisinde görevli üç isim öldürüldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2013 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Süreci sabote eden şok suikast...

Türkiye Oslo sonrası yeni sürece girdi. İmralı ile yapılan görüşmelerde PKK'nın silah bırakması önemli bir aşmaya geldi.

Süreç devam ederken en korkulan sürecin sabote edilmesiydi.

Bu konudaki ilk sabote girişimi 3 gün önce meydana geldi. PKK içindeki bir kanat 100 kişiyle hakkari'deki bir karakola saldırdı. Bir uzman çavuş şehit olurken 14 PKK'lı ölü geçirilmişti.

2. sabote girişimi bugün meydana geldi:

Fransa'nın başkenti Paris'te PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da aralarında bulunduğu 3 kadın başlarından vurularak öldürüldü.


Paris'in 10. bölgesinde Rue Lafayette üzerinde bulunan Kürt Topluluğu Enstitüsü'nde Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Söylemez isimli 3 kadın başlarından vurulmuş halde bulundu.

Fransız televizyonu, kurbanlardan 32 yaşındaki Fidan Doğan'ın binada görevli olduğunu, diğer Sakine Cansız ve Leyla Söylemez isimli kadınların ise ziyaretçi olduğunu duyurdu.

Saat 02.00 sıralarında binaya gelenler tarafından bulunan kadınların akşam saatlerinde öldürüldüğü belirlendi.

Polis yetkilileri, öldürülen Kürt asıllı 3 kadının, terör örgütü PKK ile bağlantılı ve örgüt içi infaz kurbanı olabilecekleri ihtimali üzerinde durulduğunu bildirdi.

İÇİŞLERİ BAKANI İNCELEME YAPACAK

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls da, Paris'te aralarında PKK terör örgütünün kurucuları arasında yer alan Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kadının öldürülmesiyle ilgili cinayeti ''dayanılmaz'' olarak niteledi. France info radyo kanalına konuşan Valls, cinayetlerle ilgili olay yerinde incelemelerde bulunacağını söyledi.

Cinayetlerle ilgili yorum yapmanın şu an için erken olduğunu belirten Valls, "Bırakalım yetkililer gerekli soruşturmalarını tamamlasın'' dedi.

'ÖRGÜT İÇİ HESAPLAŞMA'

Polis, öldürülen Kürt asıllı 3 kadının, terör örgütü PKK ile bağlantılı ve örgüt içi infaz kurbanı olabilecekleri ihtimali üzerinde durulduğunu bildirdi.

'MÜZAKERE SÜRECİNİ BALTALAMAK'

Fransa'da PKK'ya yakın kaynaklar, 3 PKK'lı kadının infaz edilmesinin İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan'la başlayan müzakere sürecini baltalamak için yapıldığını düşünüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber