Sağlık Bakanı Akdağ, "Gelişmiş illeri, tam bir bölge sağlık merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Haber Giriş : 16 Kasım 2003 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanı Akdağ, "Gelişmiş illeri, tam bir bölge sağlık merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık cazibe merkezi haline gelmiş illeri, eksik kalmış yönlerini tamamlamak suretiyle bölge sağlık merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bakan Akdağ, Trabzon Valisi Aslan Yıldırım'ı makamında ziyaret ederek ilin sağlık sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.

Bakan Akdağ, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her bölgesinde sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşların olduğunu, ancak belli merkezlerde, belli bölgelerde imkanların artırılması gerektiğini belirtti.

Her hekime bir oda projesi

Önceki dönemlerde hastaların önemli bir bölümünün büyük şehirlere gitme ihtiyacı hissettiğini ifade eden Bakan Akdağ, "Bu ihtiyacın ortadan kalkmasını istiyoruz. Bunun için de sağlık cazibe merkezi olarak gelişmiş illeri, eksik kalmış bazı yönlerini tamamlamak suretiyle tam bir bölge sağlık merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Sağlık ocaklarındaki hekim odaları için düzenleme yapmayı planladıklarını da dile getiren Bakan Akdağ, "Bütün sağlık ocaklarımızda, her hekime bir oda düşecek şekilde yapılanmaya gidiyoruz. Bir sağlık ocağında 8 tane hekim varsa 8 tane de hekim odası, aynı zamanda hasta muayene edilebilen odalar oluşturuyoruz. Böylece önümüzdeki dönemlerde başlatacağımız aile doktorluğunun çalışma alanlarını da şimdiden oluşturuyoruz" dedi.

'15 bin personeli istihdam ediyoruz'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aralık ayında sözleşmeli personelle ilgili kura ve sınavın olacağını kaydederek, "2003 yılı son yıllarda en çok sağlık personelinin istihdam edildiği yıl olacak. 15 bin sağlık personelini bu şekilde istihdam ediyoruz" dedi.

Valilik çıkışında, Akçaabat Devlet Hastanesi'nde, doğum sırasında beyin kanaması geçirerek bebeğiyle birlikte ölen öğretmen Filiz Güven'in eşi Mehmet Güven, Bakan Akdağ'dan, olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatmasını istedi.

yenişafak


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber