Sattığı otomobili çalmaya çalıştı

İstanbul'da bir kişi, yaklaşık 3 ay önce başka bir kişiye sattığı otomobilin parasını alamayınca aracı Zonguldak'taki sahibinden arkadaşıyla çalmaya çalıştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2013 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sattığı otomobili çalmaya çalıştı

Gaziosmanpaşa ilçesinde oturan Caner Tomruk (27), yaklaşık 3 ay önce 34 VSE 40 plakalı otomobilini Ali Emre Altuntaş'a sattı.

Altuntaş'tan otomobil için 500 lira kapora alan Tomruk, aracı alan kişinin telefonlarına çıkmaması üzerine Cumhuriyet Savcılığı'na dolandırıldığını bildirdi.

Tomruk, otomobilinin bir internet sitesinde satıldığını görmesi üzerine arkadaşı Mustafa Hal (26) ile aracın Zonguldak'taki sahibi Emrah Aka'yı telefonla arayarak satın almak istediklerini söyledi.

İstanbul'dan, Zonguldak'a gelen Tomruk ve Hal, Milli Egemenlik caddesinde buluştukları Aka'yla otomobili 10 bin liraya satın almak üzere anlaştı. İki kişi Aka'ya, daha sonra araçla deneme amaçlı tur atmak istediklerini söyledi.

Aka'yı da yanına alan zanlılar, Kozlu beldesi karayolunda gezmeye başladı. Bir süre sonra Tomruk ve Hal, araçla kendilerinin dolaşmak istediğini belirterek otomobilden Aka'yı indirdi.

Aka, otomobiliyle gezen Tomruk'un geri dönmemesi ve Ereğli karayoluna gittiğini görmesi üzerine durumu polis ekiplerine bildirdi.

Ekiplerin haber vermesi üzerine zanlılar Düzce'de polisler tarafından gözaltına alındı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen zanlılardan Tomruk, polise verdiği ifadesinde, aracını yaklaşık 3 ay önce Altuntaş'a sattığını belirterek, "Aracımı alan kişi bana 500 lira kapora verdi. Aracın devir işlemlerini yapmak için tekrar aradığımda otomobilimi alan Altuntaş'a ulaşamadım. Dolandırıldığımı anlayınca Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundum. Otomobilimi bir internet sitesinde satışa çıkarıldığını görünce arkadaşımla alıcı gibi davranarak Aka'ya ulaştım. Daha sonra tur atmak bahanesiyle aracı çaldım" dediği öğrenildi.

Zanlılar emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber