Başbakan Erdoğan'ın 90 kişilik belediye timi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2005 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerdeki yolsuzluk iddialarını araştırmak üzere milletvekillerinden oluşan 90 kişilik bir TİM kurdu.

Belediyeleri denetlemek üzere görevlendirilen 90 vekil, nüfusu 10 binin üzerindeki belediyeyle ilgili rapor hazırlayacak. Vekiller, öncelikle belediyeler hakkındaki yolsuzluk iddialarını araştıracak. Başbakan Erdoğan, Çorum Belediyesi'nde gerçekleştirilen kasa operasyonunun hemen ardından milletvekillerinden oluşan bir "denetleme TİM'i' kurdurdu. AK Parti Teşkilat Başkanlığı ve Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından ortak yürütülen çalışma doğrultusunda tespit edilen 90 milletvekilinin, nüfusu 10 binin üzerindeki belediyelerde denetim yapması kararlaştırıldı. Dün başlayan program çerçevesinde milletvekilleri, 81 ilde bulunan nüfusu 10 binin üzerindeki 373 belediyede çalışma yapacak. Milletvekillerinin, kendi seçim bölgeleri dışındaki illerde görevlendirilerek objektif davranması sağlanacak. Başbakan Erdoğan ve parti yönetimi, milletvekillerinden 4 konuda rapor hazırlamalarını istedi. Vekiller, hizmetlerin adil olup olmadığını, belediyeyle ilgili yolsuzluk spekülasyonu bulunup bulunmadığını, belediye yönetiminin halkla ilişkilerinin nasıl olduğunu ve belediyeyle parti teşkilatı arasındaki ilişkilerin nasıl olduğunu gözlemleyecek. AK

Parti'nin denetim TİM'i şu konuları araştırıp, rapor hazırlayacak:

"- Belediye hizmetleri yerine ulaşıyor mu? Hizmetler adil dağıtılıyor mu?
- Belediyeyle ilgili yolsuzluk spekülasyonları var mı? Varsa bunlar hangi konularda? Belediye, temiz yönetim anlayışına uygun hareket ediyor mu?
- Belediye yönetiminin halkla ilişkileri nasıl? Halktan kopuk bir hizmet mi yürütüyor?
- Belediye yönetiminin kendi meclisiyle ve parti teşkilatlarıyla ilişkileri sağlık mı?"

4 konuda gözlem ve araştırma yapacak olan milletvekili timi, kendi sorumluluk alanlarındaki belediyelerle ilgili tespitlerini rapor haline getirecek. Başbakan Erdoğan'a ve parti yönetimine sunulacak rapor, partinin en üst karar organı olan Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) masaya yatırılacak. Parti yönetimi, hazırlanan raporlar doğrultusunda imajı kötü olan belediyeyi uyaracak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber