Mehmet Ali Birand için kim ne dedi?

Gazeteci Mehmet Ali Birand, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Oğlu Umur Birand, babasının saat 18.29 sıralarında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haber Giriş : 17 Ocak 2013 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazeteci Mehmet Ali Birand, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Oğlu Umur Birand, babasının saat 18.29 sıralarında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sevenleri, gazeteciler ve siyasiler usta gezetciyi böyle yorumladı

CEMİL ÇİÇEK

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kanal D Haber Grubu Başkanı Gazeteci Yazar Mehmet Ali Birand'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Çiçek, basın dünyasının değerli ismi Birand'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirttiği mesajında, şunları kaydetti:

''Yazılı basında gösterdiği başarıyı, televizyonculukta da devam ettiren ve yaptığı 32. Gün programı ile haberi bütün boyutlarıyla izleyiciye aktaran basın dünyamızın duayen ismi merhum Birand'ı sevgiyle hatırlayacağımızı ifade etmek istiyorum.

Çalıştığı kurumlara ufuk kazandıran merhum Birand'ın, sorgulayıcı habercilik yöntemiyle her zaman hatırlanacağını biliyorum. Yetiştirdiği gazetecilerle basın dünyamıza nitelik kazandıran merhum Birand'a Allah'tan rahmet, değerli yakınlarına ve basın dünyamıza başsağlığı diliyorum.''

BÜLENT ARINÇ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tedavi gördüğü hastanede vefat eden gazeteci Mehmet Ali Birand'ın Türkiye için çok önemli, demokrat ve cesur bir gazeteci olduğunu belirterek, ''Televizyon yayıncılığında çok başarılı bir isimdi. Arkasında çok güzel eserler ve çok iyi bir isim bıraktı'' dedi.

Arınç, Ümraniye Nikah Sarayı'nda düzenlenen Tevfik İleri'yi anma programı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mehmet Ali Birand'ın vefatına ilişkin soru üzerine Arınç, Birand'ı tedavi gördüğü hastanede öğle saatlerinde ziyaret ettiğini ancak yalnızca oğlu ve hekimleriyle görüşebildiğini söyledi.

Birand'ın saat 18.30 sırasında hayatını kaybettiğini ifade eden Arınç, ''Türkiye için çok önemli, demokrat ve cesur bir gazeteciydi. Televizyon yayıncılığında çok başarılı bir isimdi. Arkasında çok güzel eserler ve çok iyi bir isim bıraktı. Böyle kısa bir süre içinde hayatını kaybetmiş olması hepimizi derinden üzdü. Allah'tan rahmet diliyorum, Allah taksiratını affetsin. Eşine, çocuklarına, sevenlerine, çalıştığı kuruma, mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyorum'' dedi.

Tevfik İleri'yi anma programının ardından hastaneye giderek Birand'ın ailesine taziyede bulunacağını dile getiren Arınç, ''Bugün Sayın Başbakanımızla da görüşmüştüm. Kendisi de sağlık dileklerini ifade etmişti. Ama şu anda o da haberi almıştır umuyorum'' dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal D Haber Grubu Başkanı Mehmet Ali Birand'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajında, özgür basın, özgür yayıncılık ve özgün haberciliğin önden gelen ismi Birand'ın vefatını derin bir üzüntü ile öğrendiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Halkın doğru haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı çabasıyla, hayaliyle dünyamızdan ayrılan Mehmet Ali Birand'ın hayalinin birgün gerçekleşmesi dileğiyle usta gazeteci Birand'a rahmet, ailesine, basın dünyasına ve Türkiye'ye başsağlığı diliyorum.''

SÜLEYMAN DEMİREL

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefat eden Mehmet Ali Birand için ''Yeri doldurulmaz bir insandır. Benim için öyledir, herkes için de öyledir'' dedi.

Demirel, gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand'ın vefatının ardından Kanal D'nin canlı yayınında, çok üzgün olduğunu ifade ederek, kendisiyle en uzun çalışan siyasetçilerden biri olduğunu söyledi.

Birand'ın çok değerli bir gazeteci, çok değerli bir insan, çok değerli bir arkadaş ve vatansever bir insan olduğunu kaydeden Demirel, ''Milletimiz çok değerli bir evladını kaybetti. Kendisi çok değerli hizmetlerde bulunmuştur. Bütün Türk basınına, milletimize, ailesine, onu sevenlere, arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Yeri doldurulmaz bir insandır. Benim için öyledir, herkes için de öyledir'' diye konuştu.

AYDIN DOĞAN

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Kanal D Haber Bültenine canlı bağlanarak Mehmet Ali Birand'ın ölümüyle ilgili konuştu.

Aydın Doğan duygularını şu sözlerle anlattı: "İçim yanıyor. Fazla söyleyecek bir şeyim yok. Bana göre Türk basını büyük bir haberciyi kaybetti. Hem basın hem televizyon dünyası.. Yeni yetişenler hep Mehmet Ali Birand'ı habercilikte, başarıda örnek alacaklar. Müthiş bir heyecan, müthiş bir başarı, müthiş bir başarıya sahip bir adamdı. Hiç aklıma gelmedik bir anda böyle bir sürpriz yaptı. Izdırabım büyük. yeri doldurulmaz kolay kolay. Nur içinde yatsın. Allah rahmet eylesin. Bana da telefonlar geliyor. Emir büyük yerden yapılacak bir şey yok. Nur içinde yatsın."

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ise Kanal D Haber Bültenine canlı bağlanarak Mehmet Ali Birand'ın ölümüyle ilgili konuştu.

Arzuhan Doğan Yalçındağ Mehmet Ali Birand'ı kaybetmenin acısını şöyle dile getirdi: "Çok çok üzgünüm. Binlerce belki milyonlarca insan gibi. Çok uzun yıllar birlikte çalıştım. Ve hiç büyük bir kırgınlığımız olmadı. Bence çok çok iyi bir gazeteciydi. Hep hayat doluydu. Bu hastalığında da hep pozitifti. Dün hastaneden çıkarken bile, bunu atlatacağına gerçekten inanıyordum. Dediğim gibi, sadece bir çalışma arkadaşım değil, bir dostumdu da. Başımız sağolsun."

ARZUHAN DOĞAN,

Kanal D Haber Bültenine canlı bağlanarak Mehmet Ali Birand'ın ölümüyle ilgili konuştu.

Arzuhan Doğan Yalçındağ Mehmet Ali Birand'ı kaybetmenin acısını şöyle dile getirdi: "Çok çok üzgünüm. Binlerce belki milyonlarca insan gibi. Çok uzun yıllar birlikte çalıştım. Ve hiç büyük bir kırgınlığımız olmadı. Bence çok çok iyi bir gazeteciydi. Hep hayat doluydu. Bu hastalığında da hep pozitifti. Dün hastaneden çıkarken bile, bunu atlatacağına.

AJANSLAR...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber