Norveçli Teressa, Alanya'da müslüman oldu

Alanya ilçesinde, kırk yaşındaki Norveç uyruklu kadın Müslüman oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Norveçli Teressa, Alanya'da müslüman oldu

tatil için geldiği Alanya'da 27 yaşındaki turizmci Ahmet Uzun ile tanıştı. Bir yıl Ahmet Uzun ile arkadaşlık yapan Hillestad, önceki gün yeniden Alanya'ya geldi. Erkek arkadaşı Ahmet Uzun'a Müslüman olmak istediğini söyleyen Teressa Wiese Hillestad, Ahmet Uzun ile birlikte gittiği Yeni Cami'de imam Derya İnce ile görüştü.

Kendi isteğiyle Müslüman olmak istediğini söyleyen Hillestad, başörtüsünü bağlayarak İnce'nin söylediklerini tekrarladı. Hillestad, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Hillestad'a 'Melisa' ismi verildi. İmam Derya İnce tarafından namaz, oruç, helal ve haramlar gibi dini konularda bilgiler ile namaz ve surelerin İngilizce yer aldığı broşürler verildi.

Norveçli Hillestad, kendisini şu an oldukça mutlu ve huzurlu hissettiğini belirterek "Kararımda yanılmadığıma inanıyorum" dedi. Erkek arkadaşı Ahmet Uzun ise "Çok mutluyum. Kendisine Müslüman olması yönünde hiç bir teklifte bulunmadım. Ama kendi isteğiyle bunu bana iletmesi beni duygulandırdı" diye konuştu.

Yeni Cami İmamı Derya İnce ise, 12 yıldır bu camide görev yaptığını belirterek şunları söyledi: "Yaklaşık 40 yabancının Müslüman olmalarına aracılık ettik. Onlarla bu anı paylaşmak ve vesile olmak dünyanın en güzel duygusu olsa gerek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber