Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Tasarısı bu hafta görüşülecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2005 00:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Genel Kurulu, 23 maddelik tasarı için 15 kasım salı günü 15.00-20.00, 16 kasım çarşamba ve 17 kasım perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Tasarısı, TBMM, Cumhurbaşkanlığı ve Sayıştay'ın bütçelerini merkezi yönetim bütçesi dışına çıkararak doğrudan Meclis'e sunulmasını öngörüyor.

Bu kurumların denetimi, TBMM Hesaplarını İnceleme Komisyonu'nca yapılacak. Büyük mükellefleri daha iyi izlemek ve daha iyi hizmet vermek üzere, 'Büyük Mükellef Vergi Daireleri' kurulmasını içeren tasarı, genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerini yeniden belirliyor.

Düzenlemeyle, tam-dar mükellef ayırımı yapılmadan, yıllık beyanname verme imkanı tanınıyor.

Bütçe Komisyonu da yoğun

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ise, 2006 yılı bütçesi görüşülmeye devam edecek. Komisyon, pazartesi günü SHÇEK, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon Kurumu ve Denizcilik Müsteşarlığı'nın bütçelerini ele alacak.

Dışişleri Bakanlığı bütçesi 15 kasım salı günü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bütçeleri ise 16 kasım çarşamba günü görüşülecek.

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçeleri ise 17 kasım perşembe günü komisyonda ele alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber