Bazı okullara kitaplar hala ulaşmadı

Haber Giriş : 14 Kasım 2005 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kitapsız eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 3 yıldır uygulamada olan ücretsiz kitap kampanyasında sıkıntılar bitmiyor. Okullar açılalı neredeyse iki ay olmasına rağmen, müfredat çalışmalarının geç bitirilmesi nedeniyle bazı okullara hâlâ kitap ulaşmadı. Ankara'nın göbeğindeki okullarda dahi özellikle ilköğretim 1 ve 3. sınıf kitaplarının sıkıntısı yaşanıyor.

Ankara Keçiören Gülhane İlköğretim Okulu ve Ankara Barış Yolu

İlköğretim Okulu kitapsız okullardan yalnızca ikisi. Okul yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığı'na defalarca yazı yazılmasına rağmen ücretsiz dağıtılan kitapların gelmediğini söyledi. Öğrenci velileri ise zor durumda kaldıklarını, fotokopilerle idare ettiklerini söyledi. Öte yandan ücretsiz ilkokul kitaplarının yeni öğretim yılına yetiştirilmesine ağırlık veren Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim ikinci kademe kitaplarını da unuttu. Pek çok okulda 6, 7 ve 8'inci sınıf kitapları tamamlanamadı.

Bakanlığın bastığı kitapların yanı sıra özel sektör kitapları da piyasada bulunamıyor. Öğrenciler, eski yıllardan kalma kitaplarla idare etmeye çalışıyor.

KILAVUZ FOTOKOPİLER

Yeni öğretim yılında öğretmenler de sıkıntılı. Yeni müfredatı öğrenmeleri için öğretmenlere yönelik kılavuz kitapların da okullara yeterli sayıda gönderilmemesi nedeniyle, öğretmenler kılavuz kitapları ortaklaşa kullanıyor. Okul idarecileri, fotokopi çekerek sıkıntıyı aşmaya çalıştıklarını belirterek, şikayetlerimize; ?Kitapları taşıyan kamponlar karıştı, kitaplar bu nedenle gecikti? gibi yanıtlar alıyoruz. Beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey de yok? dediler.

Yalnızca ilköğretimin ücretsiz dağıtılan ilk beş yılının kitapları değil, 6, 7 ve 8'inci sınıf kitapları da tamamlanamadı. Piyasada hâlâ kitap bulunamazken birçok ders kitapsız geçiyor. Bakanlığın bastığı kitapların yanı sıra özel sektör kitapları da piyasada bulunamıyor. Öğrenciler, eski yıllardan kalma kitaplarla idare etmeye çalıştıklarını belirtiyorlar.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber