Niğde Valisi, saldırı açıklamasını değiştirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2005 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Kız Yetiştirme Yurdu'nun yemekhanesini denetlediği sırada kendisine saldırıldığını iddia eden Niğde Valisi Gündüz Beder, bugün yaptığı açıklamada, kendisine ve Valilik makamına saldırı olmadığını söyledi.


Beder, dün düzenlediği basın toplantısında, SHÇEK Kız Yetiştirme Yurdu yemekhanesinde meydana gelen olayın, kendisine karşı yapılmış bir saldırı olduğu değerlendirmesini yaparken, bugün valilik makamında yaptığı basın açıklamasında konunun ne şahsına ne de Valilik makamına karşı yapılmış bir saldırı olmadığını ifade etti. 4 kız çocuğuyla birlikte masada sohbet ettiklerini söyleyen Beder, sohbet sırasında karşı masada sandalyenin devrildiğini, kendisinin birinin düştüğünü zannettiğini belirterek, bu sırada bir de masanın ters çevrildiğini söyledi. Beder, "Ben ayağa kalktım, çeviren çocuk tam karşımda duruyordu, hiç konuşmadı. Orada kalan çocuklardan birisi zannettim. Arkadaşlara 'Nerede, kaçıncı sınıfta bu öğrenci?' deyince, 'Müteahhit elemanı' dediler, ondan sonra polislere 'Alın götürün' dedim. Neden böyle bir davranışta bulunduğunu merak ettim. Ben mutfaktan çıkınca, bu çocuk benim gittiğimi zannetmiş, benim çocukların yanında oturduğumu görmemiş ve herhalde psikolojik bir iki de sorunu var ki, bundan bir hafta önce de elini cama vurmuş kolu kesilmiş. Üzüldük tabi, arkadaşlarımız emniyette ifadesini aldılar. Adli ve idari tahkikat devam ediyor. Burada özellikle söyleyeyim ki, ne benim şahsıma ne de valilik makamına karşı bir saldırı söz konusu değil, öyle bir şey yok. Yapılan tahkikatta o kanaate vardım. Benim gittiğimi zannetmiş herhalde, psikolojikmen denetimden de rahatsız olmuş olacak ki, sandalyeyi devirerek, 'Burada artık bu fiyata bu iş yapılmaz' diyerek dışarı çıkmak istiyormuş. Oradaki öğretmenin ifadesi de o. Yoksa devletimize karşı bir olay yoktur. Adli ve idari soruşturma devam ediyor. Neden böyle bir şey yaptı araştırılacak, kastı varsa adli makamlar gereğini yapacaktır" dedi.

Bir gazetecinin, "Dünkü yaptığınız açıklamada eylemin size karşı yapılan bir saldırı olduğunu açıklamıştınız, bugün size ve valilik şahsına yönelik olmadığını belirttiniz. Ne gibi bir konu değişti?" sorusuna, "Değişen bir şey yok, o anda oradaki o görevlinin masayı, sandalyeyi devirmesinin ben bize karşı denetimi engellemeye yönelik göz korkutma hareketi olabileceğini düşündüm. Ancak bugün yapılan tahkikat neticesinde bu çocuğun ben denetimi yaptıktan sonra oradan ayrıldığımı, emniyetteki sorgusunda da arkadaşlarımız belirtmiştir. Zaten çocuk hiç konuşmadı ondan sonra, donmuş bir vaziyetteydi. Hatta 'Uyuşturucu ilaç falan mı aldı, ona da bir bakın' dedim. Öyle bir şey de yokmuş. Şahsıma karşı da valiliğe karşı da bir fiili durum olmadığını da bu şekilde öğrenmiş oldum" şeklinde cevap verdi.
Beder, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben orada olsam da olmasam da, onun masayı, sandalyeyi devirmemesi lazım. Orada çocuklara hizmet vermekle, temizliği ile yükümlüdür. O masayı nasıl devirir. Mutlaka soruşturma devam edecektir. Oradaki yetkililerden de kusuru olan varsa cezai müeyyide uygulanacaktır."

Dün akşam saatlerinde mahkemeye çıkarılan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Recep Umut ise olayın yargıya intikal ettiğini bu nedenle konuşamayacağını belirterek, "Ben Vali'ye saldırmadım, yanlış anlaşılma oldu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber