Hurda araçlarla buzlu sanat

Erzurum, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr.Mehmet Kavukçu, sanata ve soğuğa dikkat çekmek için ilginç bir proje hazırladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Ocak 2013 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hurda araçlarla buzlu sanat

Erzurum, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Kavukçu, sanata ve soğuğa dikkat çekmek için ilginç bir proje hazırladı. Kaza yapmış ya da hurdaya ayrılmış 6 otomobili üst üste yığdığıran Doç. Dr. Kavukçu, otolobilleri hortumla sulayarak buz kütlelerine dönüştürecek.

Türkiye'nin değişik illerinde ve Atatürk Üniversitesi kampüsünde bugüne kadar yaptığı birçok sanat eseri ile adından söz ettiren Doç. Dr. Mehmet Kavukçu bir ilke daha imza atacak. Doç. Dr. Mehmet Kavukçu, atıl durumdaki 6 otomobili Güzel Sanatlar Fakültesi önündeki boş alanda hazırlattığı demir düzeneğe vinç yardımıyla kaldırıp kaynak yaptırıyor. Kavukçu, otomobillerin yerlerine konulduktan sonra soğuk gecelerde hortumla üzerine su dökülerek buzla giydirme yapacaklarını söyledi.

Yapacakları sanat eseriyle sanat severleri şaşırtacaklarını ifade eden Doç.Dr. Mehmet Kavukçu şöyle konuştu:

"Bu çalışmamız geçen yıl yaptığım buz kütleleriyle ilişkili çalışmanın devamı. Yaşadığımız doğa ile barışık olma, ilişki kurma ya da sanat aracılığı ile zor doğa şartlarına karşı heyecan duyma. Bu kez kaza yapmış 6 otomobil kullandım. Bir kaçını hurdacıdan kiraladım. İnsanımızın içinde yaşayıp onun bütünleşip belki de onunla hayatını kaybettiği nesnelerin üzerinden çıkış yaptım. Aynı doğada yaşayıp, doğanın şartları ile bütünleşip bu doğada hayatımızı sürdürüp ve ölüme gidiyoruz. Çalışma birkaç gün içerisinde bitecek. Daha sonra geceleri su yükleyerek bunları buz kütleleri içerisinde izleyeceğiz. Yani katman katman buzlar oluşacak. Amacamız araçları iyice buz kütlesi içerisine yerleştirip zaman zaman görünüp zaman zaman görünmemelerini sağlayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber