S.Ü'den Fatih Altaylı'ya yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2005 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabancı Üniversitesi, Fatih Altaylı'nın köşesinden kendilerine yöneltilen iddialara dair açıklama yaparak, yazıda yer alan ibarelerin haksız suçlamalar olduğunu belirtti.

Sanat Üniversitesi adına Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Cemil Kocak imzasıyla yapılan açıklamada, Fatih Altaylı'nın köşesinde söz edilen haritanın günümüzle bir ilgisi olmadığı, söz konusu kitabın birinci sınıflarda ders kitabı olarak kullanılan ve İletişim Yayınlarınca basılan Prof. Dr. Erik Jan Zürcher'in Modernleşen Türkiye'nin Tarihi adlı kitabında yer alan tarihi bilgiler olduğu kaydedildi.

Söz konusu bölgenin zaten Osmanlı'da Kürdistan vilayeti olarak adlandırılan bölge olduğu ve 19. yüzyıl haritalarında bu ibarenin bulunduğu gerçeğine dikkat çeken Cemil Koçak, söz konusu kitabın tek kitap olmadığını ve aralarmada Türkiye'nin tanınmış saygın tarihçilerinin kitaplarının da bulunduğu eserlerden sadece bir tanesi olduğunu belirtti.

Fatih Altaylı'nın yazısını son dönemlerde Sabancı Üniversitesi'ne yönelik saldırılardan biri olarak niteyen Koçak, sarf edilen beyanların beyanların gerçek dışı ve haksız suçlamalar olduğunu söyledi..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber