Uşak'ta zehirlenen 60 öğrenci taburcu edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2005 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda zehirlenmesi geçirdiği bildirilen Uşak Vala Gedik Lisesi Kız ve Erkek Öğrenci Pansiyonu'nda kalan 250 öğrenciden 60'ının, tedavileri tamamlandı.

Uşak 1 Eylül Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 60 öğrenci, sağlık durumlarının düzelmesi üzerine bugün taburcu edildi.

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, yaptığı açıklamada, "Korkulacak bir durum yok. Öğrencilerimizin hepsi iyi" dedi.

Halk ve çevre sağlığı ekiplerince pansiyon ve buraya yemek getiren tabldot kuruluşundan numunelerin alındığını ifade eden Dr. Taşçı, olayla ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğü'ne de bilgi verildiğini, incelemelerden çıkan sonuç doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılacağını kaydetti.


Uşak Vala Gedik Lisesi Kız ve Erkek Öğrenci Pansiyonu'nda yedikleri akşam yemeğinin ardından zehirlenme belirtisi göstererek hastaneye kaldırılan öğrencilerin sayısı 60'a çıktı.

Alınan bilgiye göre, 250 öğrencinin kaldığı pansiyonda, köfte, pilav ve salatanın yer aldığı akşam yemeğinin ardından zehirlenme belirtisi gösteren öğrenciler, Uşak Devlet ve Bir Eylül hastanelerinde tedavi altına alındı.

Hastanelere kaldırılan öğrencilerden 4'ünün midesinin yıkandığı, diğerlerinin ise serum bağlanarak gözlem altında tutulduğu bildirildi.

Olayın meydana gelmesinin ardından Uşak Milli Eğitim İl Müdürü Recep Düzgün ve Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Taşçı, hastane ve Vala Gedik Lisesi Kız ve Erkek Pansiyonu'nu ziyaret etti.

Milli Eğitim İl Müdürü Recep Düzgün, lisedeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, zehirlenme belirtisi gösteren öğrencileri hastanede ziyaret ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin ciddi bir durumunun olmadığını görmek bizi rahatlattı. Ardından pansiyona gelerek burada gerekli incelemeleri başlattık. Tüm öğrencilerle bire bir görüştüm. Konunun psikolojik olduğuna inanıyorum. Pansiyonun yemeği bir tabldot firmasından özel olarak alınıyor. Milli Eğitim olarak taşımalı eğitim yapan tüm okullarımıza yemek veren firmaları denetleniyoruz ve bugüne kadar böyle bir durumla karşılaşılmadı."

Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Taşçı da, öğrencilerin sağlık durumunda ciddi bir durumun olmadığını, ancak yine de takip altında tutulduklarını ifade ederek, "Hastanelerde bütün doktorlarımız görevinin başında. Halk Sağlığı ve Çevre Sağlığı'ndan ekiplerimiz de pansiyondan ve tabldot kuruluşundan gerekli yemek numunelerini aldı, incelemelerini yapacaklar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber