Yuva çocukları koruyucu ailenin yanında daha mutlu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2005 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Koruyucu Aile' projesi kapsamında Fatma Aslan'ın bulunduğu evi ziyarete giden Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tahir Özel, koruyucu aileye verilen çocukların hem yurt ortamından kurtulduğunu, hem de aile ortamında çok daha iyi eğitim aldığını söyledi.

Sivas'ta 8 yaşında Sena isimli çocukları olan Erkan ailesi, çocuğu olmayan bir tanıdıklarına evlatlık çocuk almak için çocuk yuvasına gittiklerinde, Fatma Aslan isimli 7 yaşındaki çocuğu gördüklerini ve kendisini sevip koruyucu aile olarak aldıklarını söyledi. 3 ay önce evlerine getirdikleri Fatma'yı kendi çocukları Sena'dan ayırt etmeden öz aileleri gibi bakarak koruma altına alan aileyi ziyarete gelen Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tahir Özel, bu uygulamayla yurtta kalan çocukların aile ortamında yetişmelerine imkan verildiğini söyledi.

Özel, 'Koruyucu Aile' projesinin geçtiğimiz yıl başlatıldığını kaydederek, "3 ay önce bu aileye verdiğimiz çocuğumuz mutlu gözüküyor. Kendisine yurda gidelim dendiğinde gitmek istemiyor. Bu kampanyamıza basının da desteğiyle ilgi çok oluyor. Fakat biz ailelerin şartlarının uygun olmaması durumunda aileye çocuk vermiyoruz. Ailenin çocuğa yurttan çok daha iyi bakması ve ilgi göstermesi lazım" dedi.

Koruyucu aileye verilen çocuğun sosyal ve kültürel olarak kurtarıldığını ifade eden Özel, "Bunu söylerken yurtları kötülemiyoruz. Ancak özellikle bu yaştaki çocukların aile ortamında büyümesi lazım. Buradaki havayı, ailenin samimiyetini görünce bizler de mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Özel, 'Koruyucu Aile' olabilmenin tek şartının ailenin okur-yazar olması gerektiğini kaydederek, "Siz de bu aileyi gördünüz. Çocuğumuz aileye hemen alışmış. Manevi kardeşiyle güzel yaşıyor. Çünkü bir çocuk kurtarmak çok önemli. İleride aile bunu görecek" dedi.

Çocuğu olmayan bir yakınına evlatlık almak için yurda gittiklerinde Fatma'yı görünce koruyucu aile olarak aldıklarını belirten baba Bülent Erkan, "Fatma'yı ilk aldığımızda 10-15 gün az bir sıkıntı yaşadı. Ardından bizlere alıştı. Ben bu çocuğa ömrümün yettiği yere kadar kendi çocuğumdan farklı olmamak kaydıyla bakmak istiyorum" diye konuştu.

Yuvadan kurtulup ailenin yanına yerleşen Fatma ise manevi kardeşiyle oyun oynadığını, ders çalışıp kahvaltı yaptığını ve ailenin yanında yurttan daha mutlu olduğunu belirtirken, Fatma'nın manevi kardeşi Sena, Fatma ile sürekli oyun oynadığını, annesiyle alışverişe çıktıklarında kendisine ve kardeşine elbiselerin alındığını söyledi.
Bu arada geçtiğimiz yıl başlatılan Koruyucu Aile Projesi'nde Sivas'ta 10 ailenin bulunduğunu belirten yetkililer, her aileyi belirli periyotlarla kontrol ettiklerini, olumsuz bir durumla karşılaşmaları durumunda çocukları geri alabileceklerini de bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber