CHP'li Akaydın'a 'halkkart' sorgusu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın “halkkart” soruşturması kapsamında ifadesi alınıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Ocak 2013 13:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
CHP'li Akaydın'a 'halkkart' sorgusu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “halkkart” soruşturması kapsamında ifade veriyor.

Akaydın’ın Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesinin alınmasına şu sıralarda devam ediliyor.

İki ay önce başlatılan soruşturmada 20 belediye çalışanının ifadesi alınmıştı. İfade işleminin ardından zanlılar serbest bırakılmıştı.

de CHP'li olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyon düzenlenmişti.

CHP'Lİ BAŞKAN AKAYDIN, 3.5 SAAT İFADE VERDİ

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın yürüttüğü soruşturmada ifade vermek üzere adliyeye gitti.

Akaydın'ın savcılıkta ifade verdiğini öğrenen partililer ve belediye çalışanları adliye önünde toplandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Mali Suçlar Bürosu ekipleri, 1 yıl önce bazı toplu ulaşım aracı şoförleri ile yolcuların paralarının şirket tarafından hesaplarına eksik yatırıldığı şikayetleri üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Halk Kart'ın (A-Kent Ödeme Teknolojileri Şirketi) Barınaklar Bulvarı'ndaki hizmet binasında arama yapıldı. Bazı evrak ve bilgisayardaki verilere el konulan soruşturma kapsamında geçen hafta 30'dan fazla belediye çalışanının ifadesine başvuruldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin, Hukuk Müşaviri İlker Gedik ve Genel Sekreter yardımcıları Bayram Özen ile Ali Özkayacan'ın da aralarında bulunduğu 30'dan fazla belediye çalışanı KOM Şube'de ifade verdi. O dönem meclis üyeleriyle birlikte Japonya'da iş seyahatinde olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, davet üzerine bugün saat 10.30'da ifade vermek için adliyeye gitti. Başkan Akaydın soruşturmayı yürüten Savcı Osman Şanal'a ifade verirken, bunu öğrenen partililer ve belediye çalışanları da adliye önünde toplandı.

AKAYDIN: VEREMEYECEK HESABIMIZ YOK. TAKDİR SAVCININ

İfade verme işleminin sona ermesinin ardından TV'de soruları yanıtlayan Akaydın, şunları söyledi:

Gereken cevaplar verildi. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok.

Takdir savcınındır gerekirse yargınındır

2007’de rektörlüğümün son yılında Akdeniz Üniversitesi'nin arkasında bir inşaat projesini değiştirdik. Türkiye'nin en modern, Avrupa'nın da sayılı tıbbi AR-GE merkezinin inşasını başlattık. Keşif artışı içinde dönemin YÖK Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’ten onay aldık. İnşaat sonuna gelindiğinde görevim bitti. İhaleye fesat karıştırmakla suçlanıyorum ama ihale de yoktu. Çok önemli bir Türkiye projesinin beni de bahane ederek yarım kalmış olması en büyük üzüntümdür. Bitmesine birkaç işlem kala bu ihale durduruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber