Vergileri, Vergi Dairesi Başkanlığı toplayacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2005 21:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü'nün merkezi yapısı ile taşradaki vergi daire ve birimlerinde önemli değişiklikler yapan 5345 sayılı kanun nedeniyle Maliye Bakanlığı bünyesinde Gelir İdaresi Başkanlığı kurulduğu ve yine aynı kanun hükümleri gereği İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı oluşturulduğu bildirildi.

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Bulut konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Aynı paralelde İzmir ilindeki vergi kanunlarıyla ilgili tüm uygulamaları gerçekleştirmek üzere Gelir İdaresi Başkanlığı'na doğrudan bağlı İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı kurulmuş ve 16 Eylül 2005 tarihinden sonra faaliyete geçmiştir. Vergi Dairesi Başkanlığı'nın kurulmasıyla birlikte evvelce defterdarlık bünyesinde yürütülmekte olan vergi hizmetleri bütünüyle Başkanlığa geçmiş bulunmakta ve bu çerçevede İzmir'deki tüm vergi daireleri Vergi Dairesi Başkanlığı'na bağlanmıştır. Gelir İdaresi'nin yeni yapılanmada öne çıkan iki yönü performans etkinliği ve mükellef memnuniyetidir. İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı olarak vergi hizmetlerinde bir yandan daha etkin çalışmayı bir yandan mükelleflerimize daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu iki yönümüzün hayata geçirilebilmesi bakımından, örgüt yapımızın, amaçlarımızın, görevlerimizin mükelleflerimizce yeterince tanınması gerektiği inancını taşıyoruz" dedi.

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı olarak, vergi mükelleflerine daha iyi hizmet verebilme ve performanslarını artırma arayışı içinde olduklarını kaydeden Bulut, mükelleflerin oluşturdukları odalarda, birliklerde, derneklerde tanıtım toplantıları yapmayı planladıklarını, bu toplantıların ilkinin 22 Kasım 2005 tarihinde Ege İhracatçı Birlikleri'nde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber