Makü fakültelerine çınar ağacı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından İstiklal Yerleşkesi’nde bulunan tüm fakülte bahçelerine 60’a yakın çınar ağacı dikildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2013 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Makü fakültelerine çınar ağacı

MAKÜ Veteriner Fakültesi’nde düzenlenen ağaç dikme töreninde, MAKÜ Rektörü Prof. Dr.Mustafa Saatcı, MAKÜ Genel Sekreteri Yusuf Altındal ve idareciler çınar ağacı dikti. Tüm fakültelerin bahçesine çınar ağacı dikilerek, çınar ağaçlarının MAKÜ’nün sembolü olacağını dile getiren Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, “İstiklal Yerleşkemizde binalar çok hızlı yükselmeye devam ediyor. Biz sadece bina olarak değil çevre düzenine de işin başından itibaren başladık. Sadece Veteriner Fakültesi’ne değil, bütün fakültelerimizin bahçesine ikişer tane sembolik olacak çınar ağacı dikiyoruz" dedi.

Çınar ağacının özellikleri olduğunu belirten Rektör Saatcı, "Çınar ağacı bir iddiadır. Çınar ağacı zor büyür, gölgesi vardır. Gölgesinde rahatlamamak, mutlu olmamak, hayal kurmamak mümkün değildir. Çınar ağacının bizim kültürümüz açısından bir önemi de Osmanlı Devletimizin kurulması aşamasında Osman bey’in rüyasında gördüğü, bütün dünyayı kaplayan ağaç, çınar ağacıdır. Biz bütün bu özellikler, çınar ağacının büyüklüğünü, ululuğunu, sürekliliğinin niyetiyle her birimimizi çınar ağaçları ile süsledik. Umarım üniversitemiz, Burdur’da bir çınar ağacı gibi kök salar, ülkemizde insanlar faydalı işler yapar ve yıllar sonra buraya gelen kişiler bu binalarla beraber, bu çınar ağaçlarını da görürler" şeklinde konuştu.

Rektör Saatcı konuşmasının ardından çınar ağacını MAKÜ Veteriner Fakültesi bahçesine dikti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber