Aşkın hakkındaki Jandarma raporu kesin değilmiş

Haber Giriş : 19 Kasım 2005 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Prof. Aşkın'ın PKK kadrolaşmasına göz yumduğuna ilişkin raporu, üniversitenin bağlı bulunduğu bölgenin jandarma karakol komutanının hazırladığı ortaya çıktı. Hürriyet'e konuşan üst düzey askeri kaynak, ?Astsubay 5 yıl önce kendince bir rapor hazırlamış. Bizim emrimiz yok' dedi.

VAN 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın, üniversitede PKK örgütlenmesine ?göz yumduğu' yönünde Jandarma istihbarat raporu bulunduğu tartışmalarına, üst düzey bir askeri kaynak açıklık getirdi. Hürriyet'e konuşan kaynak, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ne rapor emri verildiğini, ne de komutanlığa böyle bir rapor ulaştığını açıkladı. Askeri yetkili şunları söyledi:

BİZİ BAĞLAMAZ

?Biz de gazeteler yazınca, ?nedir bu' diye merak ettik. Üniversite Jandarma Bölgesi'nde bulunduğu için, 1.5 yıl önce emekli olduğunu öğrendiğimiz karakol komutanı astsubay arkadaşımız, 5 yıl önce kendince bir rapor hazırlamış. Bu eski bir rapor, lanse edildiği gibi yeni ve Jandarma Genel Komutanlığı'na ait veya onu bağlayan bir rapor değil.'

ADLİ İNCELEME

Yerel karakol komutanının hazırladığı raporun da ?gizli' olduğunu vurgulayan askeri yetkili, bu raporun sadece Van'da üniversite hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili savcılıkta bulunabileceğine dikkat çekti. Yetkili, ?Gizli olan bu raporun Van'da nereden ve nasıl sızdırıldığı konusunda, oradaki yerel askeri adli birimlerce adli inceleme başlatıldığını' da bildirdi.

HUKUKA AYKIRI EMİR VERİLEMEZ

Genel Komutanlık'tan Anayasa ve yasalara aykırı, hukuk dışı bir emrin kesinlikle verilemeyeceğini vurgulayan yetkili, ?Bu rapor bahane edilerek, sanki Jandarma Genel Komutanlığı'nın bir çalışmasıymış gibi bütün bir kurumu hedef almak, iyi niyet ve gerçeklerle bağdaşmıyor. Adli suç varsa, askeri mahkemeler var. Gereği yapılır' dedi.

MR'ı çekildi

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Üniversitesi'nde tedavisi süren YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın dün MR'ı çekildi. Yapılan tetkiklerde aortta anevirizma (damarların birinde genişleme) tespit edilen Aşkın'ın sağlık durumunun iyi olduğu, ancak çarşamba günü anjiyo yapılacağı açıklandı.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber