Kars'ta böbrek hastası kadının imdadına karla mücadele ekipleri yetişti

Kars'ta ağrıları tutan ve 112 Acil Servisi arayan böbrek hastası kadının imdadına İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri yetişti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2013 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kars'ta böbrek hastası kadının imdadına karla mücadele ekipleri yetişti

Kars'ta ağrıları tutan ve 112 Acil Servisi arayan böbrek hastası kadının imdadına İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri yetişti. Kardan dolayı kapanan köy yolunu yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından ulaşıma açan ekipler, ambulansın köye girmesini sağladı.

Kars'a yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Verimli köyünde önceki gece böbrek ağrıları tutan 54 yaşındaki Nimet Tuta'nın yakınları, 112 Acil Servisi aradı. 112 yetkililerinin köy yolunun kapalı olduğunu belirtmesi üzerine İl Özel İdaresi'ni arayan hasta yakınları, yolun açılması için yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, gece saat 01.20'de iş makineleriyle yaklaşık 2 saat çalışarak köyün kapalı yolunu açtı ve ambulansın bölgeye ulaşmasını sağladı. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Özel İdaresi karla mücadele ekip sorumlusu Güven Bayhan, 7-24 aralıksız çalıştıklarını kaydetti. Bayhan, köy yollarını açma çalışmalarının devam ettiğini ve buna paralel olarak açılan köy yollarının tipiden dolayı tekrar kapandığını ve bu durumlarda da ambulansa yol açmak için mesai mevhumu tanımadan çalıştıklarını söyledi. Bayhan, "Saat 01.30'da biz acilin vermiş olduğu ihbarı değerlendirerek, yolun karla mücadelesine başladık. ve gördüğünüz gibi yolu ulaşıma açtık. ve köye vardık. Yoğun bir çalışma sonucu aracı aldık. Kars'a dönüyoruz. Zaten saat 24.00'de görevden döndük. 01.30'da bir daha göreve çıktık" dedi.

Yakınları tarafından at arabası üzerinde ambulansın yanına getirilen böbrek hastası Nimet Tuta'ya aralarında hastane başhekim yardımcısının da bulunduğu 112 ekipleri ilk müdahaleyi ambulansta yaptı. Türkçe konuşamayan ve yakını tarafından tercüme edilen hastaya serum bağlanarak, ambulansla Kars Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber