Cezaevlerinden tahliyeler sürüyor

6411 sayılı Yasa'nın yürürlüğe girmesinin ardından bu sabaha kadar Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan 164, Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan ise 50 hükümlü denetimli serbestlik tedbiriyle salıverildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2013 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezaevlerinden tahliyeler sürüyor

ANKARA - Barış Kılıç

6411 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, hükümlülerin denetimli serbestlikle tahliyeleri için ''açık ceza infaz kurumunda cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçirme'' şartını kaldırmasının ardından cezaevlerinden salıvermeler devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan edinilen bilgiye göre, düzenleme uyarınca Ankara'daki cezaevlerinde salıverilmeyi talep edebilecek 600'e yakın hükümlü bulunuyordu.

Bu hükümlülerden şu ana kadar 214'ü salıverildi. Bunların 164'ünün Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan, 50'sinin ise Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan bırakıldığı açıklandı.

Düzenlemeden yararlanmak isteyen hükümlülerin talepleri, infaz hakimlerince karara bağlanıyor.

Öte yandan, evli hükümlüler için 3 cezaevinde toplam 6 görüşme odası tamamlandı.

Diğer iller

Düzce Açık Cezaevi'nde kalan 91, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesindeki Muratlı Açık Cezaevi'nden 53, Kandıra Açık Cezaevi'nden 160, Gümüşhane E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde kalan 30 hükümlü tahliye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber