Depremin izlerini taşıyor

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremin ardından, evlerinin önüne kendi imkanlarıyla kurdukları çadırda kalırken, çıkan yangında vücudunun büyük bölümü yanan 8 yaşındaki Rukiye İşnaz, depremin acısını halen minik bedeninde taşıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Şubat 2013 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Depremin izlerini taşıyor

Elleri ve yüzündeki derin izler nedeniyle insanlardan saklanan minik Rukiye, devlet yetkililerinden yardım istiyor.

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremin ardından evleri hasar gören 11 kişilik İşnaz ailesi, Süphan Mahallesi Umut Sokak'taki evlerinin önüne kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma çadırda yaşamaya başladı. İşnaz ailesinin çadırı, 7 Kasım 2011'de sobadan sıçrayan kıvılcımdan alev aldı. Gece yarısı ailenin fertleri kendilerini dışarı atamayı başarırken, alevler arasında kalan minik Rukiye'nin elleri yüzü ve vücudunun büyük bölümü yandı. Ağır yaralı olarak çadırdan çıkarılarak Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, oradan da Diyarbakır'a sevk edilen minik Rukiye tedavisinin ardından Van'a geri döndü.

DEPREMİN EN ACI YÜZÜNÜ YAŞIYOR

Van'da depremin izleri silinmeye çalışılırken, minik Rukiye ise depremin izlerinin kendi vücudundan silinmesi için yardım bekliyor. Depremzedeler için kurulan Vizontele Konteyner kentte ailesiyle yaşamını sürdüren minik Rukiye, okulunun da en başarılı öğrencilerinden birisi. 1'inci sınıf öğrencisi olan ve kısa sürede okumayı ve yazmayı öğrenen Rukiye İşnaz, insanlardan yüzünü gizliyor. Özellikle okulda arkadaşlarıyla birlikte oyun oynarken bile rahatsızlık duyduğunu belirten minik Rukiye, "Okulumu ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Ama depremin izlerinin benim vücudumdan silinmesini istiyorum" dedi.

Anne Hamayil İşnaz da, kızının durumuna çok üzüldüğünü eşinin işsiz olduğunu belirterek, devlet yetkililerinden yardım beklediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber