Öğretmene AB standardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2005 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Gaziantep'in, mesleki eğitime önem verilerek kalkınma yarışında bir adım daha öne geçebileceğini söyledi.

Bilgin, Avrupa Birliği (AB) Mesleki Eğitimi Geliştirme Projesi (MEGEP) kapsamında uygulanmasına başlanan ''Gaziantep İlinde CAD-CAM Odaklı Eğitim Kapasitesinin Yükseltilmesi Projesi''nin tanıtımı
amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, vasıfsız işgücünün eğitilerek vasıflı hale getirilmesinin önemine işaret etti.

Gaziantep'te binlerce kişinin işsizlikten, sanayicilerin ise vasıflı işçi bulamamaktan yakındığını anlatan Bilgin, ''Ortada bir terslik var ve bu terslik, insanlarımıza vasıf kazandıramamış olmamızdan kaynaklanıyor'' dedi.

Bilgin, Avrupa Birliği'nden sağlanan 258 bin Avro destekle yürütülen eğitim projesinin bu bakımdan çok önemli olduğunu vurgulayarak, bu eğitimlerle sanayicilerin vasıflı eleman gereksiniminin karşılanmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Bilgin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Mesleki eğitim projeleri sayesinde insanlarımız vasıf kazanacak ve daha kolay iş bulabilecek. Vasıflı elemanlarla faaliyet gösteren işletmelerimizin ürettiği ürünlerin kalitesi artacak. İşletmelerimiz daha verimli çalışabilecek. Mesleki eğitime önem vererek kalkınma
yarışında bir adım daha öne geçebiliriz.''

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu da konuşmasında, ''Gaziantep İlinde CAD-CAM Odaklı Eğitim Kapasitesinin Yükseltilmesi Projesi'' ile meslek liselerinde görevli 15 öğretmene eğitim hizmeti sunulduğunu bildirdi. Küsbeoğlu, Öğretmenlerin, proje sayesinde öğrendikleri bilgi ve uygulamaları okullarındaki öğrencilere aktaracaklarını kaydetti.

Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fikret Atak, MEKSA Vakfı Proje Başkanı İhsan Ercan, MEGEP Gaziantep Ofis YÖneticisi Nilüfer Erdem ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende, yapılan diğer konuşmaların ardından kurdela kesilerek kurs hizmeti başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber