Komutan: Çawanî başî

Asker dün Hakkâri'de Kürtçe açılımı yaptı. Alay komutanı Yüksekova'da ziyaret ettiği kanaat önderi Katırcı'yı "Çawanî başî" diye selamladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2013 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Komutan: Çawanî başî

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3. Piyade Tümeni 7. Hudut Alayı Komutanı Cemalettin Doğan ve beraberindeki heyet, Dağlıca Köyü’nde ikamet eden kanaat önderi 81 yaşındaki Latifan Katırcı‘yı ziyaret etti. Komutanlar Katırcı’yı ziyaret etmeden önce köy çocuklarıyla muhabbet etti ve çikolata ikram etti. Komutan Doğan içeri girerken ayakkabılarını çıkardı ve kendisini içeri davet eden Katırcı’ya Kürtçe “Çawani başi” yani “Nasılsın, iyi misin?” diyerek selam verdi.

Sana kurban olayım

Bunun üzerine Katırcı, komutana sarılarak “Ben sana kurban olayım” dedi. Komutan da aynı karşılığı verdi. Karşılıklı hal hatır sorduktan sonra Katırcı, komutana şunları söyledi: “Akşam ve sabah namazlarında ordu için, millet için dua ediyorum. Bakıyorum ordu ne ordusu, Müslüman. Biz Mecusi değiliz, biz Hıristiyan değiliz. Yaşım 81’e girdi, bu bayrağın altında yaşıyorum. Babam, atalarımız, bu bayrağın altında yaşıyordu. Eskiden Dağlıca’nın adı Oremar’dı, 350 hane vardı. Kimi ABD’ye, kimi Fransa’ya, kimi Almanya’ya, kimi Yunanistan’a, kimi Irak’a gitti. Şimdi 41 hane kalmışız. Devlete yardım edenler burda kalmış. Sonra, biz PKK diyoruz, onlar başka diyor; gün yok ki bizi sıkıştırmasınlar, bizi devamlı sıkıştırıyorlar, devamlı bize Oremar´ı bırakın diyorlar. Bu devlete yan bakana, benim canım dahi olsa, Allah cennet yüzü göstermesin.”

Geçmişte, gerek asker içinde gerekse sivil içinde yanlış yapanlar olduğunu, ancak bunu bütün topluma mal etmemek gerektiğini ifade eden Katırcı, zamanla bazı şeylerin olumlu yönde değiştiğini dile getirdi. Katırcı, sık sık yaşanan elektrik kesintisinden de dert yandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber