Tarım Bakanlığında, Kontrolörlerin yönetmeliği değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2005 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24/11/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Kontrolörleri Atama, Görev ve Yetki Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 15/10/2003 tarihli ve 25260 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Kontrolörleri Atama Görev ve Yetki Yönetmeliğinin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 4 ? Kontrolörler Genel Müdüre bağlıdır. Bu yetki devredilemez."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesindeki "en az sekiz yıl" ibaresi "en az on yıl" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (j) bendine "gerektiği hallerde" ibaresinden sonra gelmek üzere "Genel Müdürün onayını alarak" ibaresi ve (p) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (r) ve (s) bentleri eklenmiştir.

"r) Geçici sebeplerle görevden ayrıldığında Başkanlığa tayin şartlarını taşıyan Başkontrolörlerden veya Kontrolörlerden birine Genel Müdürlük onayı ile vekalet verilmesini sağlamak."

"s) Yukarıda yazılı görevlerin istenilen şekilde yapılabilmesi için Başkontrolör veya Kontrolörlerden bir veya birkaçını Genel Müdürlük onayı ile kendine yardımcı olarak görevlendirebilir. Başkan Yardımcılarının görev süresi azami 2 yıldır."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"e) Kooperatifçilik kapsamına giren konularda ve denetimi yapılan birimlerle ilgili mevzuatın uygulanmasında görülen aksaklıklar hakkında incelemeler yapmak ve rapor hazırlamak,"

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Veterinerlik, ziraat mühendisliği, hukuk, siyasal, iktisat, işletme ile iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin en az dört yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmak,"

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin dördüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 8 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber