İki çocuğa işkence davası

Genç ilçesinde, bayram günü şeker toplamak için evden çıkan 2 çocuğa "eziyet" ettikleri gerekçesiyle tutuksuz yargılanan 3 çocuk, 2 yıl, 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2013 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İki çocuğa işkence davası

Genç ilçesinde, Bayram günü şeker toplamak için evden çıkan 2 çocuğa "eziyet" ettikleri gerekçesiyle tutuksuz yargılanan 3 çocuk, 2 yıl, 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Genç Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davaya suça sürüklenen çocuklardan tutuksuz yargılanan F.T. (13), Y.T. (14), M.T. (12) ve mağdur B.Y. (8) katılmazken, mağdur A.Y. (11) ve avukatı Ahmet Serhat Aydın ile müdafi avukatı İsmail Gürsü hazır bulundu.

Mağdur Y'nin avukatı Aydın, önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mağdur Y. ise adalete güvendiğini belirterek, suçluların cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Suça sürüklenen çocukların avukatı Gürsü, çocukların yaşlarının göz önüne alınıp dosya değerlendirildiğinde, haklarında beraat kararı verilmesi gerektiğini savunarak, "mahkeme aksi kanaatte ise lehe olan hükümlerin uygulanmasını talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından mağdur A.Y. ile B.Y'ye,

"eziyet" ettikleri gerekçesiyle suça sürüklenen F.T, Y.T ve M.T'ye 2 yıl 6'şar ay hapis cezası verilmesini kararlaştırdı, mahkeme ayrıca sanıklarda yargılama sürecinde pişmanlık gözlenmemesi nedeniyle cezalarının TCK'nın 51. maddesi gereğince ertelenmesine yer olmamasına ve mağdur vekilinin talebi doğrultusunda sanıklar hakkında hürriyeti yoksun bırakma suçu oluşması ihtimaline binaen Genç Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca sanıkların suç tarihindeki yaşlarını dikkate alarak TCK'nın 53. maddesinin 4. fıkrası gereğince haklarında hak yoksunluklarının uygulanmasına yer olmadığını kararlaştırdı.

Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda şeker toplamak için evden ayrılan A.Y. ve yeğeni B.Y, saldırıya maruz kalarak ağır şekilde işkence görmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber