Havalar nasıl olacak-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Şubat 2013 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak-HARİTALI

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında ülke genelinde yağmur ve sağanak, güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusu ile iç bölgelerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların, Hatay, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile bu akşam saatlerinde Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 8 derece) olmak üzere, kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam saatlerinde Marmara, Antalya'nın doğusu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz kıyı kesiminde yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Hatay, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile bu akşam saatlerinde Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde İç Ege, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, bu akşam saatlerinde Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar'ın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Hatay ve Osmaniye çevreleri ile bu akşam saatlerinde Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, kıyılarda gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Antalya'nın doğusu ile Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, bölgenin batısında yağmur, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile bu akşam saatlerinde Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bu akşam saatlerinde bölge genelinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber