Polisler emniyet kemeri takmada örnek olacak

Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, ildeki polislerin araç kullanırken emniyet kemeri takmasını zorunlu hale getirdiklerini belirterek, ''Emniyet kemerini takması veya çıkarması insanın 1 saniyesini bile almıyor. Kemerin bu kadar faydası varsa bunu tüm vatandaşların takması gerekir'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2013 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisler emniyet kemeri takmada örnek olacak

Mustafa Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ildeki polislerin araç kullanırken emniyet kemeri takmalarını zorunlu hale getirdiklerini belirtti. Polislerin emniyet kemeri takması için yazılı emir çıkardıklarını ve tüm birimlere gönderdiklerini, haftalık değerlendirme toplantılarında konuyu gündem maddesi olarak işlediklerini ifade eden Sağlam, Trafik Denetleme Şube Müdürünün de tüm polislere telsiz ile kemer takma konusunda ikazda bulunduğunu bildirdi.

Kendisinin otomobilin arka koltuğunda oturmasına rağmen emniyet kemeri taktığını, şoförünün ve korumasının da kemeri taktığını anlatan Sağlam, ''Bir kurum müdürü aracıyla kaza geçirdi. Kendi şoförüne zorla kemer taktırmış. Araç çok hasar görmesine rağmen kemerin bağlı olması sayesinde şoför zarar görmedi'' dedi.

Polisin bu konuda daha fazla dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Sağlam, şunları söyledi:

''Polis yeri geliyor suçlu kovalıyor, bir olaya gidiyor, bir ihbarı değerlendiriyor, süratli gidebiliyor. Dolayısıyla onun kazası daha riskli, hasarı daha fazla olabilir. Geçmişten beri poliste olaya hemen atlaması, müdahale etmesi veya bir saldırıda savunma refleksi gösterebilmesi için 'takmasa da olur' anlayışı var. Ama bakıyoruz ki kemeri takması veya çıkarması insanın 1 saniyesini bile almıyor. Kemerin bu kadar faydası varsa bunu tüm vatandaşların takması gerekir. Çünkü emniyet kemeri hayat kurtarıyor.''

Sağlam, polisin iyi örnek olma adına emniyet kemerini takması gerektiğini dile getirerek, ''Biz kendimiz uygularsak, vatandaşa söylerken elimiz daha güçlü oluyor. Vatandaş 'Sen takmıyorsun ki bana tak diyorsun' diyebilir. Onun için vatandaş bizim dediğimize itibar eder'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber