Sigara yasağının genişletilmesi çalışmaları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2005 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, devletin sigara üretmesine ve satmasına karşı olduğunu söyledi.

Börü, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nun, sigara yasağının genişletilmesiyle ilgili çalışmalarının en çok kendisini sevindirdiğini belirterek, çalışmaya destek vereceğini ifade etti. Uzun süre sigara içtiğini ve 17 yıl önce sigarayı bıraktığını vurgulayan Börü, o günden bu yana sigaraya karşı meclis içinde ve dışında etkin mücadele verdiğini kaydetti. AK Parti Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, devletin kendi eliyle sigara üretmesine ve satmasına da karşı olduğunu ifade ederek, yasağı yeniden ele alan düzenlemelerle ilgili olarak kendisinin de çalışmalara etkin destek vereceğini, sivil toplum kuruluşlarından çalışmalara müdahil olmalarını istedi.

Yeşilay'ın 40 il ve 10 bin lise öğrencisi üzerinde gerçekleştirdiği bir araştırma verilerine göre Türkiye'de sigaraya başlama yaşının 10'a, alkole başlama yaşının ise 11'e indiğinin tespit edildiğini dile getiren Börü, bu rakamların kendisini korkuttuğunu ve inanmak istemediğini, gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda daha korkunç direkt veya endirekt sonuçlarla karşılaşmaktan endişe ettiğini belirtti. Sigara ve içkiyle ilgili bu kullanım yaşındaki durumun, içki yasağının gizli reklamlar yoluyla delinmesi sonucu ortaya çıktığını ifade eden Börü, "Reklamların dizi ve filmlerin bu konuda model alınan sanatçı ve oyuncuların çocuklar üzerinde bıraktığı yanlış tesirin bir sonucudur" dedi.

Börü, RTÜK'ün bu konudaki denetimler konusunda hassas davrandığını belirtirken, sigara içim alanını ve örnek alınmasının önüne geçecek her türlü yasal ve idari tedbirin alınması gerektiğini, Meclis'te sigara yasağını genişletecek çalışmanın da bu açıdan son derece önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber