Eylemcilere tepki gösteren genç kız konuştu

Samsun'da dün yaşanan olaylara tepki gösteren genç kız, yaşananların milliyetçilik ve vatan sevgisiyle alakasının olmadığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2013 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eylemcilere tepki gösteren genç kız konuştu

BDP'li milletvekillerinin Samsun'a gelmesi dolayısıyla İlkadım ilçesinde çıkan olaylar sonrası esnaf, kırılan camlarının yerine yenisini taktırırken, bazı esnaf ise kirlenen camlarını ve dükkanlarının önünü temizledi.

Çıkan olaylar esnasında göstericilere tepki gösteren esnaflardan Nisa Dalman, yaşananların milliyetçilik ve vatan sevgisiyle alakası olmadığını söyledi. Dalman, "Dün olanlar çok şaşırtırcıydı. Çünkü biz bir şehidi için haftalarca yas tutan ve bayrak indirmeyen bir toplumuz. Dün polise taş atmalar ve küfür etmeleri beni çok üzdü. Bunu yapanlar tamamen cahil bir halktı. Gençlerin tamamen eğlence amaçlıydı. Dün yaşananlar Samsun değildi, tamamen cahil kesimin yaptıklarıydı. BDP'nin buraya gelmesine tabii ki tepki göstereceğiz. Ama belirli bir dozda olsaydı daha iyi olacaktı. Otele geldiler açıklamalarını yaptılar ve gittiler. Dün yaşananlar saksıların devrilmesi, zarar ziyan bu milliyetçilik ya da vatan sevgisi değildi. Bu tamamen şovdu. Benim tepkim cahil halkaydı" dedi.

Bazı esnaf ise çıkan olaylarda dükkanlarında mahsur kaldıklarını, iş yapamadan iş yerlerini kapattıklarını söylerken, yetkililerin meydana gelen olaylar sonrası zarar tespitlerini yaparak kendilerine yardımcı olduklarını kaydettiler.

Öte yandan çıkan olaylarda zarar gören TKP Samsun İl Binası ve çevresinde polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber