Bozkurt'ta arıcılık kursuna büyük ilgi

Bozkurt ilçesinde Halk Eğitim Merkezi yoğun talep üzerine arıcılık kursu başlattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2013 21:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozkurt'ta arıcılık kursuna büyük ilgi

Bozkurt ilçesinde Halk Eğitim Merkezi yoğun talep üzerine arıcılık kursu başlattı.

Arıcılık yapmak isteyenler için düzenlenen kurs beklentilerin üzerinde ilgi gördü. Yaklaşık 75 kişinin katıldığı kursta Usta öğretici Nedim Başaran tarafından genç yaşlı herkese sıfırdan arıcılık eğitimi veriliyor.

Başaran, 30 yıldır arıcı yetiştirdiğini belirterek, "Bu kadar ilgi beklemiyordum, her bir öğrencinin gözünde parıldayan ışık var farklı ve zevkli bir ders yapıyoruz. Bazen kurs için ayrılan saatler kursiyerlere yetmiyor" dedi.

Kursa arıcılık belgesi olduğu halde yeniden katıldığını ifade eden 20 yıllık arıcı Yaşar Sarı, "Bu kursa KKDP (Kırsal Kankınma Destekleme Programı) projesi yapmak isteyen arıcılar için 80 saatlik eğitim gerektiğinden ikinci kez katılmak zorunda kaldım ayrıca katılan arkadaşlarımızın arasında ORKÖY tarafından Bozkurt ve Abana ilçelerinde her köyde beş çiftçiye 30'ar kovan arı verildiğinden köylülerinde belge alması gerekiyor kursa gösterilen yoğun ilginin sebeplerinden biriside bence budur" diye konuştu.

Yörede üretilen baldan da bahseden Başaran, "Birçok hastalığa faydalı olan kestane balı ilçemizde yaygın üretiliyor bu kestane balının üretim şartları çok zor çünkü bu yörede çiçekli bitkilerin üretiminde durgunluk olduğu gibi kış şartları da çok ağır geçiyor. Arıların kestane zamanında güçlü girmeleri için arıcıların var gücü ile çalışmaları gerekiyor" şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber