Yolcu otobüsü devrildi: 3 ölü, 39 yaralı

Sivas'ın Gürün ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 30'dan fazla kişi yaralandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Şubat 2013 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yolcu otobüsü devrildi: 3 ölü, 39 yaralı

Sivas'ın Gürün İlçesi yakınlarında yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1'i çocuk 3 kişi yaşamını yitirdi, 39 kişi ise yaralandı.

Kaza, Kayseri-Malatya karayolu Gürün İlçesi'ne 10 kilometre uzaklıktaki Mazıkıran Mevkii'nde meydana geldi. İstanbul'dan Siirt'e giden 47 yaşındaki İlhan Erol yönetimindeki 34 YL 6695 plakalı yolcu otobüsü hafif buzlu yolda kontrolden çıkarak yolun sağ tarafındaki araziye girdi.

Yan yatan otobüs bu vaziyette yaklaşık 100 metre sürüklendikten sonra durdu. Kazanın duyulmasının ardından jandarma ekipleri ile polis, itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Kazada 1.5 yaşındaki Ömür Koçaklı, 49 yaşındaki İbrahim Dayan ve 49 yaşındaki Nuriye Demir öldü. Kazada otobüsteki 39 yolcu yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Gürün, Sivas, Malatya ve Kayseri'de bulunan hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazadan yaralı olarak kurtulan yolcular, otobüsün birden sallanmaya başladığını bu sırada şoförün direksiyon başında uyuduğunu zannettiklerini, daha sonra aracın yalpalayarak devrildiğini anlattı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınan otobüs şoförü İlhan Erol ise kaza sırasında otobüsün freninin tutmadığını ve bu nedenle kontrolü kaybettiğini söyledi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber