30 Kasım 2005'in önemli gündem maddeleri...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan Düzce'de
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Düzce'ye doğalgaz verilmesi nedeniyle saat 11.00'da düzenlenecek törene katılacak.
- Başbakan, Düzce Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temelini atarak, TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtarlarını teslim edecek ve Atatürk Devlet Hastanesi'nin açılışını yapacak.
- Başbakan Erdoğan, Düzce Öncü Koleji'nde Kızılay Genel Merkezi tarafından düzenlenecek "Düzce depreminin öğrettikleri" konulu toplantıya katılacak. Toplantıda TİM Başkanı Oğuz Satıcı da hazır bulunacak.
- Başbakan Erdoğan, Kızılay Düzce Kan Merkezi'nin temel atma törenine katılacak.
- Erdoğan, akşam saatlerinde Düzce'den Bolu'ya geçerek geceyi Bolu Termal Otel'de geçirecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu, saat 15.00'da toplanacak.
- CHP Grup Başkan Vekili Ali Topuz, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM İçişleri Komisyonu toplantısı, saat 13.00'da gerçekleştirilecek.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı, saat 10.00'da yapılacak.
- TBMM Sanayi Ticaret Bilgi Teknoloji Komisyonu toplantısı, saat 10.30'da gerçekleştirilecek.
- TBMM 19 Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu toplantısı, saat 10.00'da yapılacak.
- AP eski Milletvekili Emin Atıf Sokoğlu için saat 11.00'da cenaze töreni düzenlecek.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Ankara'da saat 10.15'te ASO'nun Kasım ayı olağan meclis toplantısına katılacak.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara'da saat 10.00'da Türkiye İş Kurumu 3. Genel Kurulu'na katılacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki Taksiciler Kompleksi'nin açılışına katılacak. Açılış, saat 12.00'da gerçekleştirilecek.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, CNR'da saat 09.30'da, '17.Uluslararası Otel, Restaurant, Gastronomi Donanım ve Teknoloji Fuarı'nın açılışını yapacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan başkanlığında Ankara'da saat 10.00'da, Halkla İlişkiler Başkanları ve AKİM Koordinasyon toplantısı yapılacak.
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 12.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ankara'da saat 12.30'da 'Kaçaznuni Raporu'nu tanıtmak üzere bir basın toplantısı gerçekleştirecek.
- SHP Genel Başkan Yardımcısı Fehmi Işıklar, Ankara'da saat 12.00'da Eğitim-Sen'i ziyaret edecek.
- DSP Uşak İl Başkanı Bekir Güneşhan, basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Manouchehr Mottaki, temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelecek.
- İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Manouchehr Mottaki, saat 14.30'da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşecek.
- ATO Başkanı Sinan Aygün ile Türk Ekonomi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir arasında, Ankara'da saat 10.30'da, üyelere ucuz kredi sağlamaya yönelik kredi protokolü imzalanacak.
- Türkiye Sakatlar Konfederasyonu tarafından Ankara'da saat 09.30'da, 'Evde Yaşlı, Hasta ve Özürlü Bakım Görevlisi Eğitimi Projesi' kapsamında sempozyum düzenlenecek.
- Gazeteci-Yazar Taha Akyol, Ankara'da saat 16.00'da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansa katılacak.
- Global Strateji Enstitüsü Kafkasya ve Orta Asya Araştırma Birimi tarafından Ankara'da saat 14.00'da bir toplantı düzenlenecek.
- Dev Sağlık-İş Sendikası tarafından Ankara'da saat 10.45'te basın açıklaması yapılacak.
- Metin Uca'nın yeni oyunu 'İlahi Medya Komedya'nın Ankara galası, saat 20.00'da gerçekleştirilecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 12.00'da, Atatürk Havalimanı Taksi Kompleksi'nin açılışına katılacak. Topbaş, saat 14.00'da da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2006 Yılı Bütçesi'ni Meclis'e sunacak.
- Küresel BAK, saat 12.30'da Galatasaray Postanesi önünde, ABD Başkanı Bush'un yargılanması yönündeki taleplerini içeren bir basın açıklaması yapacak.
- ESP'liler, Galatasaray Postanesi önünde saat 14.00'da, F Tipi Cezaevleri'ndeki var olduğunu iddia ettikleri tecridi protesto etmek için basın açıklaması yapacak.
- Adana Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Süleyman Onatça, saat 17.30'da Seyhal Otel'de düzenleyeceği basın toplantısında, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı'nın bölge ekonomisine katkıları ve sağladığı yeni iş imkanları konusunda açıklamalarda bulunacak.
- AK Parti Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, saat 10.30'da, Yurt-Ay-Der Sığınma Evi'nde kalan çocukları ziyaret edecek.
- TOBB ve Ankara Üniversitesi'nin katkıları, Adana Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Ticaret Odası'nın işbirliği ile iş adamı ve sanayicilere yönelik düzenlenen "Fikri ve Sınai Haklar" konulu seminer, Adana Sanayi Odası Sakıp Sabancı Salonu'nda saat 14.00'da gerçekleştirilecek.
- Adana Valiliği personeli, arkadaşlarının valilik önünde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanmasının ardından, saat 09.00'da üst geçit eylemi yapacak.
- Gaziantep Sanayi Odası ile HSBC Bank arasında saat 11.00'da kredi protokolü imzalanacak.
- Çevre Dostları Derneği, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde saat 11.00'da açıklama yapacak.
- Memur-Sen Mersin Şubesi, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde saat 12.30'da açıklama yapacak.
- Bursa Kimya Mühendisleri Odası'nda kirlenen içme suyu kaynakları hakkında basın toplantısı yapılacak.
- Uludağ İhracatçı Birlikleri, son 3 aylık ihracat rakamlarını açıklayacak.
- Kütahya Belediyesi'nin DSİ ile ortaklaşa kurduğu Sulama Birliği'nin protokolü törenle imzalanacak.
- Adapazarı TEİAŞ Eğitim Salonu'nda saat 11.00'da İpek Yolu Destinasyon Çalıştayı'nin ikinci gün oturumu gerçekleştirilecek.
- Erzurum Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu'nda saat 14.30'da sertifika töreni düzenlenecek.
- Erzincan'da hacı adayları saat 10.00'da aşı olacak.
- Prof. Dr. Mustafa Safran, Erzincan Eğitim Fakültesi Başöğretmen Salonu'nda saat 14.00'da, "21. Yüzyılda Türk Milli Eğitimi" konulu bir konferans verecek.
- Denizli Rotary Kulübü, Dentaş İlköğretim Okulu'ndaki çocuklara saat 12.30'da Hepatit B aşısı yaptıracak.
- Denizli Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odası tarafından saat 10.00'da, hava kirliliği konusunda protokol imzalanacak.
- Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangını meydana gelen bölgelerde incelemeler yapacak.
- Muğla Üniversitesi'nde Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye Maliye Politikaları konulu konferans düzenlenecek.
- Bodrumlu engelliler, Bodrum Ticaret Odası'nda basın toplantısı düzenleyecek.
- Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, yarışlarda yaralanan İngiliz motokroscu Pool Glenrt'i ziyaret edecek.
- Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi ile Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları, Limanlar, Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü işbirliği ile "Marmaray Projesi" konulu bir konferans düzenlenecek. Konferans, saat 10.00'da Alaaddin Keykubat Kampüsü Halil Cin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
- Macaristan'ın Ankara Ticaret Ateşesi Mr. Ferenc Blaumann ile İstanbul Ticaret Ateşesi Mr. Andras Hajdu, Kayseri'de çeşitli fabrikaları gezecek.
- Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan, olağan genel kurul seçimleri ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Türk Eğitim-Sen Kayseri Şubesi'nde, öğretmenlerin sorunları ile ilgili basın açıklaması yapılacak.
- İzmir'in Buca İlçesi'nde Kaplan ailesinin ikizleri ile Kandillioğlu ailesinin ikizleri, saat 20.00'da düzenlenecek törenle dünyaevine girecek.
- İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda saat 13.30'da devir teslim töreni düzenlenecek.
- Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda saat 14.00'da, "Türkiye'de gençlik çalışmaları ve iyi uygulama örnekleri" konulu bir seminer düzenlenecek.
- Ege İhracatçı Birlikleri'nde saat 14.00'da, "AB ortak tarım politikası ve AB'ye giriş sürecinde ihracata etkileri" konulu bir seminer gerçekleştirilecek.
- Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 10.30'da, '1. egeART Sanat Fuarı'nı basına tanıtacak.
- 1-4 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Sağlıklı Yaşam Fuarı ile ilgili olarak, saat 10.00'da Kaya Prestij Oteli'de basın toplantısı düzenlenecek.
- Türkiye'nin ilk kefir üreticisi Altınkılıç Firması, İzmir Hilton Otel'de saat 18.30'da, "Kefir ve beslenmedeki önemi" konulu bir sempozyum düzenleyecek.
- İzmir Ticaret Odası Meclisi, saat 16.30'da toplanacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Plastik fuarı Tüyap'ta başlıyor
- Plastik endüstrisi temsilcileri, TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Plast Eurasia İstanbul 15. Uluslararası Plastik Endüstrisi Fuarı'nda buluşuyor. 4 Aralık'a kadar sürecek fuar saat 11.00'da açılacak.

Ünlü guru Tyler Brule, Worldcard'ın toplantısında
- Uluslararası arenada stil grusu olarak tanınan ve birçok dünya markasına yön vermiş Tyler Brule, saat 09.00'da Çırağan Palace Hotel Kempinski'de düzenlenen toplantıya katılacak. Toplantıda Yapı ve Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nazar Somer de hazır bulunacak.

Arçelik'in basın toplantısı
- Arçelik'in 2005 yılı değerlendirmesi ve 2006 hedefleriyle ilgili basın toplantısı saat 09.30'da Rahmi Koç Müzesi'nde yapılacak.

Vestel'in toplantısı
- Vestel Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, saat 09.30'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda ihracatçılarla 'Yeni Pazarlar ve Kültürel Kodları' konusunda bilgilendirme toplantısı yapacak.

TMSF'den satış ihalesi
- TMSF tarafından 2 Aralık tarihinde ihaleye çıkarılacak Uzan, Bilgin, Balkaner gruplarına ait şirketlerden haczedilen 99 lottan oluşan çeşitli tabanca, bıçak, tüfek ve mermilerin teşhiri, saat 11.00'da TMSF Merkez Binası'nda yapılacak.

PETDER'in basın toplantısı
- Biodizel konusundaki yasalara aykırı uygulamaları, ortaya çıkan vergi kayıplarını, haksız rekabeti ve yaşanan kalite sorunlarını dile getirmek üzere Petrol Sanayicileri Derneği (PETDER) tarafından düzenlenecek basın toplantısı saat 10.00'da Conrad Otel'de gerçekleştirilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta seçim kampanyası
- Iraklı adaylar, silahların gölgesinde 15 Aralık'taki seçimler için kampanyalarını sürdürüyor.

ABD'de bininci idam gerçekleşiyor
- ABD'de Yüksek Mahkeme'nin idam cezasını tekrar yürürlüğe koyduğu 1976 yılından sonraki bininci idam cezası, Virginia Eyaleti'nde katil Robin Lovitt için uygulanacak.

Honduras'ta devlet başkanlığı seçimi sonrası tansiyon yüksek
- Devlet başkanlığı seçimleri ilk sonuçlarının açıklanmasının ardından yapılan itiraz üzerine, ordu birlikleri tüm oyları tekrar sayılması için başkente götürüyor.

ABD Başkanı Bush, Irak stratejisini açıklıyor
- ABD Başkanı George W. Bush, "Irak'ta zafer için ABD'nin benimsediği ulusal stratejiyi" açıklayacak.

ABD üst düzey temsilcisinin Etiyopya temasları devam ediyor
- ABD'li üst düzey yetkili, Etiyopya Başbakanı Meles Zenawi ve muhalefet liderleri ile görüşecek.

Şaron'un yeni partisine katılımlar devam ediyor
- İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un yeni partisi Kadima'ya rakip İşçi Partisi'nden 2. katılım gerçekleşirken, yine İşçi Partisi'nin önemli isimlerinden İsrail eski İletişim Bakanı Dalia Itzik'in, Kadima'ya katılıp katılmayacağını açıklaması bekleniyor.

Fas Kralı'nın Japonya temasları devam ediyor
- Japonya'da temaslarda bulunan Fas Kralı 6. Muhammed, Japanyo İmparatoru Akihito ve İmparatoriçesi Michiko ile bir araya gelecek.

SPOR GÜNDEMİ

- Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, saat 14.30'da BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde UEFA Kupası grup maçında Zenit ile oynayacağı maçla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek.
- Beşiktaş, UEFA Kupası'nda Zenit ile oynayacağı maçın hazırlıklarına öğleden sonra yapacağı idmanla devam edecek.
- Zenit Teknik Direktörü Vlastimil Petrzela, saat 18.00'da başlayacak antrenman öncesi saat 17.30'da, karşılaşmanın oynanacağı BJK İnönü Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyecek.
- Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Tüm Basketbol Antrenörleri Derneği'ne Abdi İpekçi Spor Salonu'nda idari büro olarak tahsis edilen bir odanın açılışı, saat 19.00'da gerçekleştirilecek.
- Serencebey Gazetesi tarafından düzenlenen İdeal Beşiktaş Konferansı, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Konferansa Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, Başkan Yıldırım Demirören'in yanı sıra camianın önde gelen isimleri de katılacak.
- Galatasaray, Turkcell Süper Ligi'nin 15. haftasında Ankaraspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürecek.
- Fenerbahçe, Cuma günü Trabzonspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını akşam saatlerinde yapacağı idmanla sürdürecek.
- Adana Valisi Cahit Kıraç, Muharrem Gülergin Stadyumu'nda saat 18.00'da düzenlenecek törende, 119 amatör spor kulübüne malzeme yardımı yapacak.
- Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi'nde Erzurumspor, saat 13.30'da Çankırıspor ile karşılaşacak.
- Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, saat 11.45'te haftalık basın toplantısını gerçekleştirecek.
- Denizli Belediyespor Başkanı Namık Kemal Eraslan, saat 11.00'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Samsunspor Teknik Direktörü Erdoğan Arıca, basın toplantısı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber