Kocaoğlu: İzmir barışın, hoşgörünün kentidir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in barış istemediği şeklindeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2013 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaoğlu: İzmir barışın, hoşgörünün kentidir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in barış istemediği şeklindeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İzmir Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nun (İEKK) İzmir Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen aylık olağan toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sanatçı Şanar Yurdatapar'ın sözcülüğünü yaptığı Küçük Millet Meclisi adlı sivil toplum kuruluşunun, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'i İzmir'de ağırlamak ve Başkan Kocaoğlu'nun ev sahipliği yapması şeklindeki söylemlerine bir kez daha yanıt verdi.

Programının yoğunluğunu gerekçe göstererek, katılamayacağını daha önce açıklayan Başkan Kocaoğlu, "Ayrıca İzmir barış istemiyor diye son günlerde bir basında haberler var. İzmnir barışın kenti, hoşgörünün kenti. tarih boyunca bu böyle olmuş. Böyle bir yakıştırmayı da tüm İzmirliler olarak biz de şiddetle reddediyoruz. Olmayan şeyin neyini reddedeceğiz zaten" dedi.

EXPO adayı İzmir'e incelemeler için gelen Uluslar arası Sergiler Bürosu (BIE) heyetinin İzmir ve Ankara'daki ağırlamalarının son derece başarılı geçtiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, Gaziemir'deki 350-400 milyon dolara malolması beklenen yeni fuar alanının temel atma töreninin de 2 Mart'ta gerçekleşeceğini açıkladı.

Başkan Kocaoğlu, herkesi törene davet etti:

"Uluslar arası sergiler bürosu bize göre son derece başarılı bir ağırlama oldu. İzmir ve Ankara ayağında gerçekten çok iyi geçti. Onlar son derece memnun ayrıldılar. 2 Mart'ta Gaziemir'de fuarın temelini atıyoruz. İzmir'in fuarcılık geleceğine ilişkin son derece önemli bir karar. İBB şu anda 350 milyon dolar civarında bir yatırım, KDV dahil ihale bedeli, 400 milyon lirayı bulacak. Tek kaynak da bizim bugüne kadar çıktığımız en büyük ihale. Herkesi temel atma seromonisine bekliyorum."

İEKK'nın 39'uncu toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu'nun değindiği bir diğer konu ise, Kemeraltı'na alışveriş merkezi yapılacağı şeklindeki söylem ve haberlerin gerçeği yansıtmadığı hakkında oldu. İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu, tek amaçlarının tarihi çarşıyı yeniden ayağa kaldırmak, Agora ve Kadifekale'deki restorasyon ve düzenleme çalışmaları dahil olmak üzere tüm çalışmalarını bu amaçla yaptıklarını söyledi ve şöyle devam ettti:

"Kemeraltı'nda AVM yapılacak söylemi var. Kemeraltındaki hayatını tüm işlevlerini Kemeraltı'nı eski günlerine döndürmek, oradaki esnafın işini arttırmak ve oraya yurtiçi ve dışından cazibesini de arttırmak. İnsanların gelmesini sağlamak. Agoradaki kamulaştırdığımız bedellerin kadifekaledeki resotorasyan çalışmalarının nedeni de bu. Yüzde 60'ını bitirdik. Aya Vukla Kilisesi'nden Ahmet Ağa Konağı'na kadar, İkiçeşmeli'ye kadar yaptığımız tüm çalışmalar ve tarihi Kemeraltı oluşumunun kurulmasına kadar tüm amacımız burada bizim İzmirliler çok tartışmayı seviyoruz, bu eleştirilecek bir şey değil; iş hanları alınacak, alışveriş merkezi yapılacak. Hanları hepimiz biliyorsunuz, 400 metrekare han yok. 200 yıl önce yapılan hanlar bunlar, 250 metrekare bunlar maksimum.

Ama Agora'yı gezdiğinizde oradaki alışveriş dükkanlarına baktığımızda onların da ne halde olduğunu görüyoruz. Böyle baktığımızda zaten buralara AVM yapılması fiilen mümkün de değil. Birileri böyle bir söylemle yola çıkarak Kemeraltı esnafına kar suyu kaçırıyor. Kemeraltı'na gönül vermiş, kalkınmasının, buradaki binaların restorasyonu çalışmalarına bir nebze de olsa bir negatif unsur çıkartıyor. Böyle birşeyin olmadığını dünya alem biliyor."

İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) uzmanlarının İzmir Körfezi'nin temizliği hakkında açıklama ve yayınlarından da büyük memnuniyet duyduklarını kaydederek, Körfez'de yüzme hayallerinin adım adım gerçekleştiğini belirtti ve "İzmir'de güzel şeyler olmaya devam ediyor. DEÜ'nün körfezle ilgili bulguları, yayınlaması izmir'de körfezin ne hale geldiğinin çok önemli göstergesi. Körfezde hep beraber yüzeceğiz" temennisinde bulundu.

Toplantıda ayrıca; İEKK Dönem Başkanı Fügen Selvitopu, 14 yıldır çözülemeyen ancak meclis toplantısında ticaret ve turizm alanı olmasına dair planları onaylanan Basmane Çukuru hakkındaki süreci anlatarak, kurul üyeleri ve sektör temsilcilerine son durum hakkında bilgi verdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber