Didim Belediyesi'nden görme engellilere yönelik çalışma

Didim Belediye Binasının bahçesinde görme engellilere yönelik çalışma yapılıyor. Bahçenin parkeleri görme engelliler için özel kabartmalı parkelerle kaplanıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2013 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Didim Belediyesi'nden görme engellilere yönelik çalışma

Didim Belediye Binasının bahçesinde görme engellilere yönelik çalışma yapılıyor. Bahçenin parkeleri görme engelliler için özel kabartmalı parkelerle kaplanıyor.

Didim Belediyesi tarafından kaldırımlara rampalar yapılması ile başlanan Engellilere yönelik çalışmalar görme engelli vatandaşların daha rahata hareket edebilmelerini sağlamak amacıyla Belediye Binası bahçesinde yapılan farklı kabartmalarla yön bulmaya yönelik olarak dizayn edilmiş parkelerle döşeniyor.

Didim Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan mühendisler tarafından geliştirilen fikrin tüm ilçede özellikle yoğunluğun yaşandığı caddelerde ve sosyal alanlara da yayılarak ilerleyeceğini aktaran Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı "Yapılan çalışmaların amacına ulaşması için halkımızın da otokontrol sistemini çalıştırması lazım. Engelli araçlarının ve bebek arabalarının geçişinde kolaylık sağlamak adına yaptığımız rampalarda araçların park ettiğini görüyoruz. Bizler ilçemizde engelleri kaldırmak adına çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan Didim'de Belediye Engellilere yönelik yeni çalışma başlatırken, diğer yandan ise Cumhuriyet Caddesi üzerinde engellilerin kullanımına yönelik yapılan engebeler ise duyarsız sürücüler tarafından kapatıldığı görüldü. Tekerlekli arabayla yaşamını sürdüren Engelli bir vatandaş ile annesi Cumhuriyet Caddesinden karşı tarafa geçmek için vatandaşlardan yardım isterken, engelliler için yapılan engebelere arabaların park etmesine ise tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber