İçişleri Bakanı Güler: Çözüm süreci şarta bağlanamaz

Bakan Güler, ''Çözüm sürecini şarta bağlayan, belli koşullarla bunu sınırlı gören bir anlayışı kabullenmemiz mümkün değil'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2013 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İçişleri Bakanı Güler: Çözüm süreci şarta bağlanamaz

İçişleri Bakanı Muammer Güler, bazı programlara katılmak üzere geldiği Gaziantep'te Vali Erdal Ata'yı ziyaret ederek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, ''Bir hafta içerisinde görüşme olmazsa, bu süreç biter'' şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine Güler, şöyle konuştu:

''Çözüm sürecini şarta bağlayan, belli koşullarla bunu sınırlı gören bir anlayışı kabullenmemiz mümkün değil. Herkes bu süreçte sorumluluk anlayışıyla, katkı koyacak bir anlayış içinde olmalı.''

Herkes birbirinin varlığına tahammül etmeli

Güler, Sinop'ta yaşanan olayla ilgili son durumu ise şöyle değerlendirdi:

''Sinop'la ilgili elbette bizim genel prensibimiz şudur; Sayın Başbakanımız da ifade etti. Hangi partiye mensup olursa olsun, hangi görüşte olursa olsun, her milletvekili Türkiye'nin her bölgesinde, sadece Karadeniz'de değil, siyasi faaliyetlerini özgürce sürdürebilmelidir. Herkes birbirinin varlığına tahammül etmelidir. Sinop'la ilgili tabii meydana gelen olaylarla ilgili olarak, müfettiş arkadaşlarımız gerekli tespitleri yapıyor. Kimin nerede ihmali varsa onlar tespit edilecek, tabi kanuni gereği de yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber