Beşir Atalay'ı Erdoğan'ın hışmından kurtaran gezi

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beşir Atalay'ı Erdoğan'ın hışmından kurtaran gezi

Başbakan Tayyip Erdoğan, geçen hafta partisinin bölge toplantılarının 4.'sünü Orta Anadolu milletvekilleriyle yaptı. Tüm bölge toplantılarında olduğu gibi Orta Anadolu toplantısına da o illerin AKP milletvekilleri, bakanlar, belediye başkanları ve il başkanları da katıldı. Toplantıya, Orta Anadolu illerinde AKP'nin son durumunu ortaya koyan anketler damgasını vurdu.

Erdoğan, toplantıda bulunan illerde yapılan anketleri tek tek açıkladı. Ve toplantıya tam anlamıyla Kırıkkale bombası düştü. Çünkü ankette Kırıkkale'de AKP'li belediyeyi başarılı bulunların oyu yüzde 11 çıkmıştı. Olası bir yerel seçimde ise AKP'ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise ancak yüzde 13'ü buluyordu. 2009'da AKP Kırıkkale'de yüzde 31'le

belediyeyi kazanmıştı. Bu ankete çok sinirlenen Erdoğan, tepkisini fecaat diye ortaya koydu. Toplantıda bulunan Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı tam anlamıyla haşladı. Toplantıdan sonra Kırıkkale milletvekillerinin ağzını bıçak açmıyordu.

Ancak toplantı sonrası bir noktaya dikkat çekildi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da Kırıkkale milletvekili. Belediye başkanıyla daha sonraki seçimlerde milletvekili adaylarının belirlenmesinde tam yetkili olarak çalıştı. Ancak o günkü toplantıda Atalay yoktu. Çünkü Atalay, aynı zamanda çözüm sürecinden de sorumlu olarak STK'lerle toplantı için Diyarbakır'daydı. Toplantıya katılanlar Erdoğan'ın kızgınlığını “Beşir Hoca Diyarbakır'a gitti, Başbakan'ın hışmından kurduldu” sözleriyle ifade etti.

Ayşe Sayın, Erdem Gül, Mahmut Lıcalı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber