TKHK'dan bankacılık işlemleri hakkında yazı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Şubat 2013 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TKHK'dan bankacılık işlemleri hakkında yazı

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

Sayı : 78004154 / 010.6
Konu: Bankacılık işlemleri

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİNE

Kamu Hastaneleri Birlikleri Genel Sekreterliklerinin, Bankacılık iş ve işlemleri konusunda bazı hususlarda tereddütte düştüğü malumlarımızdır. Bu nedenle, birliklerin/bağlı sağlık tesislerinin bankacılık işlemlerinde aşağıdaki belirtilen hususlara dikkat ederek işlem tesis etmeleri Kurumumuzca uygun görülmektedir.

1-Birlikler/bağlı sağlık tesisleri, Bankacılık iş ve işlemlerini Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği (07.05.2012 / 28285 R.G.) hükümleri ve ilgili diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütmelidir. Tesis edilen iş ve işlemler her hal ve şartta tebliğe ve ilgili diğer mevzuatlara aykırılık içermemelidir.

2-Birlikler/bağlı sağlık tesisleri bankacılık işlemlerini TCMB/T.C.Ziraat Bankası A.Ş./ T.Halk Bankası A.Ş./T. Vakıflar Bankası A.O bankalarından Kurumumuzun uygun gördüğü bir bankada açtıracaklar ı/açtırdıkları hesaplar aracılığı ile yürütmelidirler.

3-Birlikler/bağh sağlık tesisleri her türlü mali kaynaklarını, TCMB/T.C.Ziraat Bankası A.Ş./ T.Halk Bankası A.Ş./T.Vakıflar Bankası A.O bankalarından birinde açtırdıkları hesaplarda, Kamu Haznedarlığı Genel Tebliğinin Uygulama Ve Kullanılacak Araçlar başlığı altındaki 5'inci maddesinin 3'üncü fıkrası ve Nemalandırma başlığı altındaki 6'ncı maddesi hükümleri kapsamında değerlendirmelidirler.

4-Genel Sekreterliklerin bankalarla yapacağı promosyon anlaşmalarının, Başbakanlığın 19/07/2007 tarihli ve B.02.0.PPG.0.12-010-06/9103 2007/21 Nolu Genelgesi doğrultusunda yapılması gerekmektedir. Aynı genelgenin 3. Maddesinde "Bankalar ile yapılacak protokollerin süresi iki yıldan az beş yıldan çok olmayacaktır." hükmü yer almaktadır. Bu nedenle bankalarla yapılacak protokollerin beş yıldan fazla, iki yıldan az süreli yapılmaması gerekmektedir.

Uzm. Dı Or/ıan KOÇ Kurur ı Başkanı a.

5-Personelin özlük işlerine ait ödemelerinin, personele hangi bankadan yapılacağı ve bununla ilgili banka promosyonu protokolünün hangi banka ile imza edileceği hususları, personele ödenecek toplam meblağın 2 'inci maddede belirtilen bankaların birinde açtırılacak/açtırılmış olan banka hesabından havale edilmek kaydıyla, Birlik düzeyinde kararı verilebilinecek bir husustur. Bu konu ile ilgili Kurumumuzdan herhangi bir görüş veya onay alınması gerekmemektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber