Sağlık Bakanlığı'ndan Gemi Hastane Projesi

''İnşallah önümüzdeki aylarda netleştirerek, ülkenin, milletin sağlık hizmetine sunmayı amaçlıyoruz''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2013 22:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gemi Hastane Projesi'nin ayrıntılarını önümüzdeki aylarda netleştirmeyi amaçladıklarını belirterek, ''Bu, inşallah bölgeyi, yalnız deprem zamanı için değil, acil durumlarda hemen sahillerimize gelebilecek ama normal zamanda da sağlık hizmeti yapan, sağlık turizmine katkı sağlayan dünyanın farklı bölgelerindeki acil durumlarda sağlık hizmeti için destek vereceğimiz bir proje'' dedi.

Hekimevi'nde sağlık muhabirleriyle bir araya gelen Müezzinoğlu, sağlıkta şiddetle ilgili soru üzerine Bakanlığın hiçbir zaman ''Ne olursa olsun hasta haklıdır'' görüşünü benimsemediğini vurguladı.

Sağlıkta hasta memnuniyetinin yüzde 80'lere ulaşmasında sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarının büyük payı olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, ''Haklı olan haklıdır. Uygulamada yanlışlık varsa haklı olanın haklılığının yanında olmak lazım'' diye konuştu.

Kamuoyunun bilinçlendirilmesinin önemine işaret eden Müezzinoğlu, sağlık hizmeti sunanın motivasyonunu bu hizmetin kaliteli şekilde alınmasında etkili olduğunu dile getirdi. Müezzinoğlu, kamuoyuna ''Hekimlerinize, hemşirelerinize ve sağlık hizmeti sunucularınıza ne olur evladınıza sahip çıktığınız kadar sahip çıkın. Çünkü zor gününüzde size evladınız sahip çıkar, zor gününüzde acılı gününüzde sorunlarınızı hekimleriniz, hemşireleriniz çözebilir'' diye seslendi.

Hekim ile hasta arasına kanunların, güvenliğin, emniyetin girmesini arzu etmediğini belirten Müezzinoğlu, ancak süreç gerektirdiğinde bunu da yapmak zorunda kalabileceklerini söyledi.

Öldürülen doktor Ersin Arslan'ı hatırlatan Müezzinoğlu, bu talihsiz olay yaşanmasaydı Arslan'ın binlerce hastayı sağlığına kavuşturacağına işaret etti.

Medyanın da sağlık haberlerine karşı duyarlı olmasını isteyen Müezzinoğlu, ''Doğumda bebeğin başını koparttı'' gibi haberlerin, binlerce doğum yaptıran bir doktoru cani, katil durumuna düşürdüğünü ifade etti.

-Gemi Hastane Projesi-

Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili ve deprem riski yüksek bir ülke olduğunu belirten Müezzinoğlu, bu kapsamda Gemi Hastaneleri Projesi ile ilgili çalışmayı önümüzdeki aylarda netleştirerek, ülkenin ve milletin hizmetine sunmayı amaçladıklarını bildirdi.

Müezzinoğlu, ''Bu, inşallah bu bölgeyi, yalnız deprem zamanı için değil, acil durumlarda hemen sahillerimize gelebilecek ama normal zamanda da sağlık hizmeti yapan, sağlık turizmine katkı sağlayan dünyanın farklı bölgelerindeki acil durumlarda sağlık hizmeti için destek vereceğimiz bir proje'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber