Hacettepe ile TSK arasında arazi savaşı

Genelkurmay Başkanlığı ile Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan Hacettepe Üniversitesi arasında 3 milyar lira değeri olduğu tahmin edilen Ankara’nın gözde yerleşim bölgelerinden Bilkent’teki arazi konusunda müthiş bir çekişme yaşandığı ortaya çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Şubat 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hacettepe ile TSK arasında arazi savaşı

AYDIN HASAN Ankara

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de devreye girmesiyle Hacettepe Üniversitesi, 12 Eylül darbesinden sonra askerin aldığı 400 dönümlük arazinin 200 dönümünü geri aldı.

Alınan bilgilere göre Genelkurmay, 12 Eylül askeri darbesinin ardından Hacettepe Üniversitesi'nin Bilkent bölgesinde TSK Rehabilitasyon Merkezi'nin yakınında bulunan 400 dönüm arazisini 30 yıllığına aldı. Arazinin değeri, buradaki lüks konut inşaatları nedeniyle son dönemde yükseldi. Arazinin değerinin 3 milyar lira olarak tahmin edildiği belirtildi. Üniversite, 30 yılın dolması üzerine araziyi askerden geri istedi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Gül'e de sorun aktarıldı. Gül'ün ve diğer yetkililerin devreye girmesi üzerine, arazinin 200 dönümü üniversiteye geri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber