Arızalı olduğunu ileri sürdüğü aracını çekiciyle adliyeye getirdi

Bursa'da bir vatandaş, yeni aldığı kamyonetinin 1 ay içinde 4 kez arızalandığını iddia ederek aracın yenisiyle değiştirilmesi için hukuk savaşı başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2013 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arızalı olduğunu ileri sürdüğü aracını çekiciyle adliyeye getirdi

Edinilen bilgiye göre, yeni aldığı panelvan kamyonetini 1 ay içinde 4 kez servise götürdüğünü ileri süren 39 yaşında Ahmet Akkoç, aracın yenisiyle değiştirilmesi için hukuk savaşı başlattı. Aracını çekiciyle adliyeye getiren Akkoç, hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi. 3 ay içinde aracı hemen hemen hiç kullanamadığını anlatan Ahmet Akkoç, firmanın arızalı olduğu için servise bıraktığı aracını alması için kendisine ihtar çekmesinin kabul edilemez olduğunu ileri sürdü.

Aracı yaklaşık 3 ay önce bir otomotiv firmasından 56 bin 600 lira ödeyerek aldığını söyleyen Akkoç, "Aracın direksiyonuna geçtim. Birkaç kilometre bile gitmeden viteslerinde sıkıntı olduğunu gördüm. Bunun yeni olmasından kaynaklandığını düşündüm fakat sıkıntı devam etti. Yetkilileri aradım. 4 gün sonra servise getirmemi söylediler. 1 gün sonra da araçta kalan şahsi eşyalarımı almak için servise gittiğimde aracımın vites kutusunun sökülerek tamir edildiğini gördüm. Tüketici Derneği'ne müracaat ederek aracımın yenisiyle değiştirilmesi için ihtar çektim. İhtarnameden 10 gün sonra avukatım ile aracımı geri almak zorunda kaldım. Sorunun devam ettiğini gördüm. Bundan sonraki süreçte 3 kez daha aracımı servise götürmeme rağmen araçtaki sıkıntı giderilmedi. Bana, 'Nereye başvurursan başvur' şeklinde ithamda bulundular. Yani aracı satana kadar güler yüz gösterip ondan sonra ilgilenmediler. Biz de yüce Türk adaletine başvurduk. Ben bu ayıplı malın yenisiyle değiştirilmesini istiyorum" dedi.

"KEŞİFTE ARAÇ 3 KEZ ARIZALANDI"

Otomotiv firmasının yaklaşık 1 aydır otoparkta bulunan aracı alması için kendisine ihtar çektiğini ifade eden Akkoç, "Aksi takdirde benden işgaliye bedeli alacaklarını söylediler. Bu kadarını da beklemiyorduk. Mağduriyetimi gidermek yerine bana bunu da yaptılar. Ben de aracımı alarak adliyeye getirdim. Adalet istiyorum. Mahkeme dava öncesi bilirkişi ile birlikte keşif yaptı. Araç yarım saat içinde 3 kez arızalandı. Bilirkişi de bunu raporunda belirtti" diye konuştu.

Akkoç'un avukatı Yücel Akbulut ise firmanın müvekkiline aracını çekmesi hususunda noter vasıtasıyla ihtar çektiğini belirterek, "Aracın firma önünde durması halinde ücret alacağını söylediler. Biz de aracı çekmek zorunda kaldık. Firma, aracı satana kadar hizmetini çok güzel verdi ama ardından tüketicinin sorunlarıyla ilgilenmedi. Tüketici Kanunu'nda açık olmasına rağmen sadece bedel iadesini vereceklerini söyledi. Araç, banka kredisi ile alınmış. Bedel iadesi verse de bunu karşılamıyor. Tüketici Kanunu'na göre müvekkilim seçim hakkına sahiptir. Bu kanun prosedürünü bile doğru düzgün uygulamadılar. Biz Bursa Tüketici Mahkemesi'ne müracaat ettik. Talebimiz aynı cins araçta değiştirilmesidir" dedi.

İddialarla alakalı firmadan yapılan yazılı açıklamada ise, yetkili servis tarafından arızalı olduğu belirlenen vites tel mekanizmasının orijinaliyle değiştirildiğine vurgu yapıldı. Ardından arızanın devam ettiğini ileri süren müşterilerinin talebi üzerine tekrar servise alınarak gerekli tüm tetkiklerin yapıldığı, araçta herhangi bir arıza bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Müşterimiz, bu süreç sonrasında aracı geri vermek istediğini söylemiş ve bedel iadesi talebinde bulunmuştur. Bu talep, firmamız tarafından kabul edilmiş ve kendisine de bu karar tebliğ edilmiştir ancak aracın kredi kullanarak satın alınmış olması sebebiyle bedel iadesi işleminin tamamlanması için, müşterimizin kanunen yükümlü olduğu şekilde öncelikle kredisinin kapatması koşulu doğmuştur. Kendisine kredinin kapatılmasının ardından aracının teslim alınacağı, bedelin de kendisine iade edileceği belirtilmiştir. Şahsi sebeplerle bu işlemi gerçekleştiremeyen müşterimiz, bu kez de aracının yenisiyle değiştirilmesini talep etmiştir. Yapılan tüm kontrollerde herhangi bir üretim hatasının bulunmadığı, herhangi bir teknik sorunu olmayan, sorunsuz çalışan aracın yenisi ile değiştirilmesinin mümkün olamayacağı kendisine belirtilmiştir. Tüm iş yapış süreçlerinde tam müşteri memnuniyeti hedefiyle hareket eden firmamız, müşterimizin taleplerine iyi niyetle ve çözüm odaklı yaklaşıyor" denildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber