Uşak'ta hat sanatının ahşapla buluşması sergisi

Hat sanatını, oyma teknikleriyle ahşap üzerine taşıyan Durmuş Turanoğlu Uşak'ta 25 kişisel sergisini açtı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2013 22:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uşak'ta hat sanatının ahşapla buluşması sergisi

Hat sanatını, oyma teknikleriyle ahşap üzerine taşıyan Durmuş Turanoğlu Uşak'ta 25 kişisel sergisini açtı. Turanoğlu, sergide satışa sunduğu eserlerden elde edeceği gelirin yüzde 20'sini engelli çocukların eğitimi için ilgili kuruluşlara bağışta bulunacağını söyledi.

Uşak Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Durmuş Turanoğlu'nun, "Ahşabın Hat Sanatıyla Buluşması" adlı sergisi açıldı. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Sanat Galerisi'nde açılan sergi 10 Mart tarihine kadar ziyarete açık olacak. Durmuş Turanoğlu, sergide 100 TL ile 10 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan eserlerden elde edilecek gelirin yüzde 20'sini engelli çocukların eğitimi için ilgili kuruluşlara bağışta bulunacağını söyledi. Yaklaşık 120 eserin beğeniye sunulduğu sergide en fazla ilgiyi Türk Bayrağı üzerindeki ay ve yıldızın içerisine besmele ve Kelime-i Tevhid işlenen tablo çekti. Üzerine hat sanatı işlenen ağaçların yaklaşık 60 yıl kullanıldıktan sonra deniz suyunda bekletilerek kurutulduğunu söyleyen Durmuş Turanoğlu, "Genellikle Afrika yöresine has maun, tik, ceviz ve kayın gibi sert dokulu ağaçları tercih ediyorum. Eserlerin hiç birinde boyama, renklendirme ve eskitme yapmıyoruz. Tablolardaki renkler ahşabın kendi rengini içeriyor" dedi.

Uşak'ta 25. sergisini açan Ahşap Oyma Hat Sanatı İcracısı Durmuş Turanoğlu, sergisinde, 120 adet ahşap oyma hat eseri ve 15 adet de masa üstü eseri yer aldığını belirtti. Ahşap üstüne yapılan hat sanatından seçme eserlerden oluşan sergi Uşak Belediye Başkan Vekili Mustafa Korkmaz ve Kültür İşleri Müdürü Mustafa Kozak tarafından açıldı. Açılış sonrası vatandaşlar sergiye yoğun ilgi gösterdi. Sergi 10 Mart 2013 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber